СамокоВест

Общинарите освободиха от отговорност шефовете на „Рила-Самоков 2004“

Споделете ни в

На извънредното заседание на Общинския съвет, през месец август, избраниците ни гласуваха няколко съществени решения относно дейността на „Рила-Самоков 2004“ АД. Както е известно, дружеството се свързва преди всичко с проекта „Супер Боровец“.

Съветниците упълномощиха кмета на общината Владимир Георгиев, като представител на Община Самоков в общото събрание на „Рила-Самоков 2004“ АД, да гласува „за“ приемане годишните финансови отчети и годишните доклади за дейността на дружеството за 2013, 2014 и 2015 година. До момента отчетите за посочените периоди не бяха представени и приети по надлежния ред. Общинарите възложиха на кмета да гласува „за“ освобождаването от отговорност на членовете на Съвета на директорите на дружеството – Теро Пекка Халмари, Калин Симеонов Пешов, Музна Мустафа Али Абдул Латиф и Джамила Мохамед Ал-Джабри. Съветниците одобриха и избирането на“ Ърнст  и Янг Одит“ ООД за регистриран одитор за проверка и заверка на финансовите отчети на дружеството за 2016 година.

Предстои гласуване на решенията на извънредно Общо събрание на „Рила-Самоков 2004“ АД, което ще се проведе на 29 август.