СамокоВест

Общинарите дискриминират учениците на ПГ „Константин Фотинов”

 Breaking News

Общинарите дискриминират учениците на ПГ „Константин Фотинов”

Общинарите дискриминират учениците на ПГ „Константин Фотинов”
март 27
18:44 2012

Общинският съвет утвърди бюджетите и бюджетните сметки на училищата, като второстепенни разпоредители с бюджетни кредити. Но приетите, така наречени делегирани, бюджети пораждат много въпроси.

Съгласно решението на избраниците ни, ПГ”Константин Фотинов”  през настоящата година ще разполага със 728 331 лв., а НУ „Петър Берон” – със 729 123 лв. Оказва се, че средствата, които ще похарчи държавата за една каруца циганета, са с 1 000 повече отколкото за най-престижното самоковско училище. Решението е още по-абсурдно, когато се съпоставят разходите за издръжка на образователния процес. Да започнем с това, че ромските деца, които все пак посещават училището, наистина не надхвърлят една каруца чавета. Отделно каква част от тях след завършване на начално образование действително са грамотни. Но само през тази година държавата ще се бръкне със 107 925 лв., та дано ги научи поне на четмо и писмо, което си е много съмнителна работа. А за издръжката на средношколците от гимназия „Константин Фотинов” са отпуснати само 94 069 лв., сиреч с около 14 000 по-малко. При това над 60% – 70% от зрелостниците всяка година успешно се класират и продължават обучението си в престижни университети от страната и чужбина. Ако общината има някакъв личностен капитал и може да се надява на по-добро бъдеще, то това се именно тези самоковски деца, доказали се не само в училище, а и на редица регионални и национални състезания и олимпиади. Но избраниците ни, нашите първенци и довереници, на които сме възложили мъдро да управляват общинските дела, точно към тях проявяват дискриминационно отношение.

Хилядите привилегии на циганите, безплатните ток и вода, никнещите като гъби незаконни къщи, безнаказаните кражби, неконтролируемата сеч отдавна са ни убедили, че в самоковска община са дискриминирани българите, а не ромите. Но посегателството върху образованието надхвърля и най-мрачните ни кошмари. В разпределението на средствата за образование има нещо толкова чудовищно сбъркано, че няма как да не повярваме в теорията за Световната конспирация, за Новия световен ред и в какви ли не други страхотии. Вече е безспорно, че на страната ни е определена ролята на бананова република в Европейския съюз. В последните години политическите кръгове на много централно европейски държави работят усилено по изолирането на ромите колкото се може по далеко от богоизбраните им народи. Като възможно най-далечна дестинация все повече се очертава точно България. Не случайно циганята, стигнали кой знае как до люлката на световната култура Франция, бяха натирени на бърза ръка обратно в милата ни татковина. И никой не спомена за права на ромите, за интеграция, за дискриминация и други подобни дивотии. По същия начин мукомечката ни ги връщат от скандинавските страни, от Австрия, от Англия и от другите бели държави. Техните правителства са готови да дадат мило за драго, но да ги държат в страни от чувствителните си сърца и от още по-чувствителните си носове. А нашите държавни мъже и жени, да ги поживи Господ, кое от продажност, кое от простотия ни обрекоха на тази незавидна участ.

Както се казва в Псалм 44 по Давид:

„10 Направил си ни да се върнем назад пред врага и мразещите ни разграбят имота ни за себе си.

  11 Предал си ни като овце за ястие и разпръснал си ни между езичниците.

  12 Продал си своите люде за нищо и не си имал печалба от цената им.

  13 Направил си ни укор на съседите ни, присмех и поругание на онези, които са около нас.

  14 Направил си ни притча между езичниците, киване между народите”

Единствената разлика със словата давидови е, че нашите политици си осигуриха твърде добра печалба от цената ни. Те предадоха и продадоха своите люде за много повече от 30 сребърника. Авоарите им в чужди и наши банки, в местни и чуждестранни юридически лица, в движимо и недвижимо имущество, в офшорни фирми и зони са неуловими и неизчислими.

А сега в конспирацията по поругаването, разпръсването и затриването на българите се включиха и общинските ни „първенци”. То както ромите в Самоковска община вече са повече от българите и необезпокоявано, а толерирано прииждат все нови и нови, може да се окаже, че Циганландия ще се пръкне точно тук, на това място, в полите на величествената Рила, та вековните горски масиви да са възможно най-близо и най-удобно до топорите на циганята.

Госпожи и господа общински съветници, камбаната бие за вас! Ако неволно, а не съзнателно сте участвали в това престъпление, то незабавно преосмислете решението си и поставете нещата на правилното им място. В противен случай и вие ще запишете имената си в историята като предатели и убийци на собствения си народ.

 

Бележка на редактора: Поредното безумно решение на избраниците ни води до толкова тежки последици за бъдещето на общината и на държавата като цяло, че изисква цялата гражданска будност и непримиримост. Затова го предлагаме на Вашето внимание като самостоятелна тема. За останалите несъответствия в бюджетите на училищата ще Ви информираме в друга публикация, в друг ден.

Related Articles

1 Comment

  1. Славчо Тасев
    Славчо Тасев март 27, 20:55

    Да цитирате Библията и „каруцата циганета“ означава че сте душевно болни. По добре се ориентирайте към „Mайн Kамп“ на Хитлер. „Отче, прости им защото не знаят какво правят“ .. Аз бях дотук . Не мога да Ви пожелая успех ..

    Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Има и друга мода-режат здрави органи-жлъчки, уж хернии и т.н. А един тарикат праща при...

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...