СамокоВест

Областният управител на Софийска област благодари на самоковския кмет

Споделете ни в

В интервю за „Здравей, България“ областният управител на Софийска област Илиан Тодоров благодари на самоковския кмет. Новият управител на областта обяви, че във вилата на ведомството в Боровец вече ще почиват деца в неравностойно положение. Идеята ще се осъществява със съдействието на общинските кметове. Кметът на община Самоков се е ангажирал с осигуряване храната на първите почиващи групи, заяви в ефира на сутрешния блок на Нова Илиан Тодоров.

Назначаването на депутатът от „Атака” Илиан Тодоров за областен управител на София-област разбуни духовете в обществото. Причината – той беше един от членовете на партията, участвали в екшъна при нахлуването на Волен Сидеров в НАТФИЗ през 2015 г. Два мандата депутат. 

Моето назначение за областен управител притесни някои хора. Ударих ги през ръцете и вече няма да се грабят държавни имоти и да се продават царски конюшни

Подписах заповед, с която се спира продажбата на имоти, собственост на Софийска област”, обясни Тодоров в ексклузивното интервю. Ако преди 10 години  „Атака“ управлявала и спрели продажбите, България нямало да бъде разграбена държава, допълни той.

По думите му заплатата на губернатора е по-малка от депутатската – около 2000 лв. 

Той се закани да съди „някои медии”, които преминали границите в опити да му създадат нелицеприятен имидж. Нахлуването в НАТФИЗ било минало, но не чувствал угризения, не бил направил нищо лошо. Не бил нарушил закона, всеки може да влезе във фоайето на учебно заведение, имало превишаване на полицейските правомощия. Определени медии си позволили много лъжи, преминали границата, обобщи Тодоров.

„За 10 дни постигнахме много хубави неща. Отидох при Негово светейшество патриарх Неофит да искам благословия за новата ми работа“, посочи той. 

Тодоров коментира и твърденията, че „Атака” е проруски настроена.

Атака” е пробългарски настроена. Българският национален интерес преминава и през Русия, и през всяка друга държава, от която можем да имаме полза”, категоричен бе областният управител.

Всеки има право да бъде, какъвто иска. Нямам нищо против това. Имам против, когато върховете в Европейския съюз ни налагат бракове между мъж и мъж, например”, поясни областният управител за позицията си за хомосексуалистите.

Той отрече обвиненията срещу него, че преди години е нарекъл премиера Бойко Борисов „мафиот”.