СамокоВест

Нови 5 декара ще бъдат залесени

Споделете ни в

Предстои засаждането на нови 5 декара гори на територията на общината. Акцията е част от кампанията „Нашето зелено утре” за доброволна инвестиция в залесяването. Инициативата е на Геотехмин ООД и е част от съвместната им програма с Елаците-Мед АД за корпоративна социална отговорност.

През 2012 г. светът продължава грижата си за околната среда. Едно от предстоящите събития е Конференцията на ООН за устойчиво развитие. Форумът ще се състои на най-високо равнище в периода 20-22-и юни. Участие ще вземат държавните глави и официални представители на страните членки на ООН. Две са основните теми, върху които ще се концентрира конференцията – зелена икономика в контекста на устойчивото развитие и изкореняване на бедността и институционалната рамка за устойчиво развитие. Успехът и зависи от предварителната подготовка, която ще направят отделните държави на национално ниво. Кампанията „Нашето зелено утре” е част от тази подготовка.
Залесяването е безвъзмездно, като дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД и БКС-Самоков ще поемат преките и косвени разходи за реализацията на проекта. Контактите и координацията от страна на общината ще се изпълняват от инж. Петър Чарийски, специалист в Общинско лесничейство. Засаждането на новите фиданки ще се осъществи изцяло с доброволен труд. Дружествата инициатори са се ангажирали да осигурят достатъчно желаещи да дадат своят принос за „зеленото ни бъдеще”. Те очакват в кампанията да се включат служители от общината, от двете лесничейства, ученици и учители, представители на неправителствени организации.