СамокоВест

НАСА издирва митичната планета Нибиру

Споделете ни в

Астрономи от НАСА започват издирването на загадъчната планета „Нибиру“, която според специалисти, в близко бъдеще може да доведе до промяна на живота на Земята, твърдят световни медии.

Митичната планета „Нибиру“, която според легендите на древните шумери, периодично се приближава към Земята, за пореден път предизвиква интереса на научната общност. Учените от НАСА официално са потвърдили съществуването на планетата още през 1983 година, но сега започват сериозни усилия по издирването й. Предвижда се издирването да става с помощта на специален телескоп. Нибиру се смята за десетата планета от слънчевата система и е около 5 пъти по-голяма от Земята. Минава покрай нашата планета на всеки 3657 години, което се равнява на една нейна година. Според някои специалисти именно тази планета, и по-скоро нейната гравитационна сила, е причинила Великия потоп, довела е до изчезването на Атлантида, предизвикала е промяна на осите на някои от планетите в Слънчевата система и появата на кратери и пукнатини на Луната.

„Нибиру“ е червена и има „рога“. Тялото е малко слънце или звезда джудже с диаметър 47000 мили и има седем планети или луни. Всъщност става въпрос за малка слънчева система, която кръстосва път с нашата, пътувайки в пространството със скорост 3500 земни мили в час (ок. 6000 км/ч). На всеки 12 500 години Земята и Нибиру се засичат и магнетически се зацепват от разстояние 20 милиона мили. Тази прегръдка се отразява обаче твърде бурно на нашата малка планета. Възможни са приливи до три мили, 300-метрови шокови вълни, земетресения, изригване на вулкани.

Освен обръщането на магнитните полюси ще се преобърне и самата планетата. Движение на полюсите така или иначе започна отдавна и както се твърди северният полюс сега е някъде в Сибир. Смята се, че екваторът ще минава някъде по средата на Американските континенти, като западното крайбрежие ще е на север от него. Това прави нулевия меридиан нещо като полярна окръжност.

Открай време Нибиру е повод за ужасяващи предсказания, свързани с глобални катастрофи и фатален сблъсък със Земята, който ще доведе до унищожаването на живота. Една от апокалиптичните прогнози дори гласи, че точно удар с Нибиру ще доведе до края на света през 2012 г., описан в календара на маите. Известно е, че на 21/12/2012 г. мистичната планета ще бъде най-близо до Земята, движейки се по елипсовидна траектория. Предполага се, че ще се вижда като ярка звезда, толкова ярка, че ще изглежда като второ Слънце. Оттук някои правят и връзка с календара на маите, в който е записано: „И когато две слънца огреят Земята, ще се роди ново начало“.

Любопитен факт е, че сред всички тези недоказани от сериозната наука теории съществува  и хипотеза на NASA, че планетата Нибиру е изкуствено създадена от извънземна цивилизация, за да контролира чрез нея Земята.

One thought on “НАСА издирва митичната планета Нибиру

  1. Това вече е разобличено като измишльотина. Още миналата година интернет беше пълен с писания за Нибиру. През Май тая година според преданията трябваше да се е приближил толкова че да се вижда с невъоръжено око. Вече сме края на септември и никой не я е видял. Такава планета няма.

Comments are closed.