СамокоВест

Най-драстични нарушения при производство, преработка, съхранение и търговия с месо и месни продукти са установени в Самоков

Споделете ни в

За времето от 22 до 30 декември, съгласно предварително утвърден план, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София съвместно с представители на териториалните подразделения на Националната агенция по приходите, Българската агенция по безопасност на храните и Комисията за защита на потребителите бяха извършени проверки на  магазини, цехове, транжорни, кланици, хладилни бази и други обекти на територията на Софийска област, в които се извършва производство, преработка, съхранение и търговия с месо и месни продукти.

Целта на полицейската операция бе предотвратяване, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения.

През посочения период са инспектирани 18 обекта. За констатираните от контролните органи нарушения са съставени общо 21 констативни протоколи и доклади, във връзка с които са образувани административни производства. От служителите на НАП на място са съставени три акта.

Най-фрапиращи нарушения са констатирани в магазин за месо и месни продукти в Самоков. В обекта са установени разфасовки от червено и бяло месо с общо тегло 32.605 кг без етикет на производител, срок на годност и условия за съхранение. След съставянето на съответните протоколи и разпореждания месото е поставено под възбрана и е издадено разпореждане за унищожаването му.