СамокоВест

Музиката, шарените човеци и възнесението на душите

 Breaking News

Музиката, шарените човеци и възнесението на душите

Музиката, шарените човеци и възнесението на душите
юни 15
12:37 2017

Да се докоснеш на живо до шарен човек е цяло вълшебство. А когато този досег е през красотата на музиката, това е истинско възнесение на душата. И това вълшебство, това душевно възнесение бе сътворено от Аглика Крушовенска и Борис Георгиев. Шарени човеци, та галени.

Двамата млади, талантливи изпълнители представиха пред самоковска публика своята Серенада- класически концерт.

Любителите на Бизе и Джакомели, на Моцарт и Шуберт, на Хендел, Дворжак и Пучини имаха възможността да се насладят на красотата в света на музиката. Въздигнаха душите си с „Ангел Вопияше“, „Возбранной Воеводе“, „ Ave Maria“, „Достойно Есть“, „Panis Angelicus“, защото музиката е хлябът ангелски за всяка душа.

Красивият глас на Аглика придаде на познатите и не до там познати арии чисто, кристално звучене. А православните и католически песнопения, изпълнени от Борето, възвисиха душите до живия извор на Божията обич.

И за да бъде светът още по-шарен, прекрасните дъщери на Аглика изпълниха на пиано музикална пиеса на 4 ръце, а стените на изпълненото с публика фоайе на Читалището грееха с картини на Тенер Мерт.

Серенада-класически концерт бе първата съвместна изява на Аглика Крушовенска и Борис Георгиев. В очакване на нови срещи с красотата на музиката, благодарим за вълшебството и радостта, с които Аги и Борето така щедро дариха своята публика. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Мудна и непрофесионална администрация!...

Аз не знам защо Общината не купи разсад -лозови пръчки и маслодайни рози и да...

Браво на г-н кмета! Освен всички изброени причини за отказа, най важният мотив да бъде...