СамокоВест

Множество нарушения в пунктове за метални отпадъци в Самоков и Райово и задържани 14 души при спецоперация на МВР

Споделете ни в

По разпореждане на главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов на 12 юли на територията на Софийска област, съвместно със служители на дирекция „Жандармерия“, бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред. В хода на полицейските действия са проверени 1715 лица и 1060 МПС. Задържани са 77 души, издирените са шестима. За констатирани административни нарушения са съставени 309 акта. Проверки са извършени в 22 пункта за черни и цветни метали, 27 заложни къщи и 22 автоморги/ автосервизи/ депа.

Множество нарушения са констатирани  по време на операцията в два пункта за изкупуване и съхранение на отпадъци от черни и цветни метали в Самоков и с. Райово. При проверките, извършени съвместно със служители на икономическа полиция в ОДМВР-София и РИОСВ, е установено, че площадките не отговарят на изискванията и са допуснати нарушения при воденето на документацията, за което са съставени констативни протоколи. В друг инспектиран обект в Самоков – за преработка и съхранение на дървесина, е установено несъответствие в електронния дневник по отношение на наличната дървесина. Съставен е констативен протокол.

В рамките на спецоперацията на територията на РУП – Самоков са проверени общо 512 лица и 395 МПС; съставени са 61 акта за установени административни нарушения; задържани са 14 души.