СамокоВест

Млад мъж загина при сеч в общински гори над село Доспей

 Breaking News

Млад мъж загина при сеч в общински гори над село Доспей

Млад мъж загина при сеч в общински гори над село Доспей
ноември 05
18:09 2014

gola sechМлад мъж от Самоков е загинал по време на сеч. М.В., на 36 години, е работел във фирма „Рекорд Форест“ ЕООД. Дружеството се занимава с добив на дървесина.
Инцидентът е станал в общинските гори над село Доспей. Загиналият мъж е бил в гората заедно с К.М. от Мала църква. При сечта М.В. е повален от отсечено дърво и загива. За злополуката незабавно е подаден сигнал на 112. На място пристигат Оперативна група, в присъствието на разследващ полицай Цветанка Христова, служители от Общинско лесничейство-Самоков и екип на Спешна помощ. Тялото е закарано в Съдебна медицина-София.
По първоначални твърдения двамата мъже са секли дърва за огрев за лични нужди при незаконна сеч. В землището на с. Доспей горите са общинска собственост, забранена е всякаква сеч в този район и ако някой си е позволил сеч в този район, това си е бракониерска работа, уточняват служители на Общинско лесничейство. Тази година там е забранено да се добиват дори и дърва за огрев.
Фирма „Рекорд Форест“ ЕООД е имала договор за сеч в общинската гора в землището на с. Доспей до 2013 г. От Лесничейството информират, че нов договор с дружеството за добив на дървесина през 2014 година не е сключван.
Предстои разследващите органи да установят истината по случая.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Всъщност ние мислим понякога, че Бойко и Радев са врагове.Нищо не ги задължава.Но май нещо...

Чел съм документите за горите на Царя-те са 14500 дка и действително са били до...

Твърде вероятно е горите Шумнатица и Широката планина да са възстановени на Общината.Иначе как Ангел...