СамокоВест

Младши инспектор Кирил Соколов стана Пожарникар на годината за Софийска област – спасил 7 деца при наводнението в Самоков

Споделете ни в

Младши инспектор Кирил Соколов от Районната служба в Самоков бе удостоен с наградата Пожарникар на годината за Софийска област. Той е номиниран да представя Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението в националния конкурс Пожарникар на годината 2017.

Основната заслуга на младши инспектор Соколов е спасяването на седем деца при наводнението в Самоков от юли миналата година. През 2017 г. Соколов участва в ликвидирането на 48 произшествия в общината, включително в гасене на пожари, спасителна дейност, техническа помощ и др. Благодарение на натрупания практически опит взема и предлага правилни тактически решения за ликвидирането на произшествия.

Наградата връчи зам. областният управител Николай Николов.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 13 септември 2017 г. са удостоени с благодарност и парична награда 6 служители на Противопожарна служба-Самоков.  Наред с Кирил Соколов благодарност и парични награди получиха експертите Георги Попов и Петър Каньов, и младши инспекторите Петър Истилянов и Борис Станков.