СамокоВест

Младежи от Движение България на гражданите разиграха изборът на главен прокурор като куклен Магистратър

 Breaking News

Младежи от Движение България на гражданите разиграха изборът на главен прокурор като куклен Магистратър

Младежи от Движение България на гражданите разиграха изборът на главен прокурор като куклен Магистратър
декември 21
15:28 2012

Доброволците от “Движение България на гражданите” представиха пред Висшия съдебен съвет “Куклен Магистратър”. Трима младежи с маски на премиера Бойко Борисов, вицепремиера Цветан Цветанов и Искра Фидосова, председател на правната комисия, държаха кукли на конци с лицата на тримата кандидати за главен прокурор. С този артистичен пърформанс доброволците атакуваха контролираният избор на главен обвинител на държавата. Според младежите, цялата постановка на ВСС представлява един театър, който се разиграва пред българското общество с цел да се прикритият политическите назначения, корупцията и зоупотребата с власт. “Образът на Магистратър олицетворява скандалите около процедурата по избора и намесата на изпълнителната власт в съдебната чрез фаворизирането на определен кандидат. Който и да стане главен прокурор, нещата са ясни, че всичко преди това е предопределено”, обясни Жени Делева, организатор на акцията. В главните роли на театралния Магистратър бяха тримата номинирани за всшия прокурорски пост, представени като кукли на конци, а като част от комедийния им репертоар се чуха репликите: “Пръв светски лъв” (Сотир Цацаров), “Не се притеснявам от имотното си състояние, наслаждавам му се”(Галина Тонева) и “След проверката, чиста е заверката!” (Борислав Сарафов). Доброволците раздаваха и своеобразни билети за техния магистратър.
Автор и режисьор на “Куклен Магистратър” бе Б.Б. (носител на приза “О!
Скръб” за цялостно творчество в периода 2009 – 2012 г.). Сценарист, осветител и гримьор бе Цв.Цв., горд собственик на шест апартамента.
Събитието предизвика голям медиен интерес и бе отразено от всички медии, които присъстваха на заседанието на Висшия съдебен съвет. В крайна сметка резултатът от
избора на новия пръв обвинител на държавата показа верния усет, таланта и свежото чувство за хумор на младежите от Движение България на гражданите.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Има и друга мода-режат здрави органи-жлъчки, уж хернии и т.н. А един тарикат праща при...

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...