СамокоВест

Михаил Константинов: Дъждове винаги е имало, но вече няма гори

 Breaking News

Михаил Константинов: Дъждове винаги е имало, но вече няма гори

Михаил Константинов: Дъждове винаги е имало, но вече няма гори
септември 10
13:54 2014

goraВръзката между изсичането на горите и наводненията е очевидна. Това казва пред агенция „Фокус” проф. Михаил Константинов, математик и изборен експерт. „Дъждове винаги е имало, но вече няма гори. Кореновата система на дърветата, особено на буковете, играе ролята на нещо като гъба, сюнгер, където водата попива и после дълго време почвата е влажна. Когато няма дървета, няма коренова система и няма къде да попие водата. Тя веднага се оттича в реки и поточета и залива всичко”, обясни той.
По думите му подобни дъждове, за които се говори, че са били страшни, се срещат доста често. „И преди това ги е имало, даже много по-силни, но тогава имаше дървета, а сега дървета няма. Дъждовете са си дъждове, винаги ги е имало, но за първи път няма гори”, добави проф. Константинов.
Гори се секат навсякъде, включително в резервати, национални паркове и т.н. „Секат безобразно в Стара планина, в Странджа, в Родопите, в Рила, в Лудогорието. В момента секат в Пирин, за да направят нови писти. В момента ликвидират България. Все по-лошо ще става. В България скоро няма да има вода за пиене. Както ни заливат порои, така няма да има какво да пием – ще пием кал”, допълни проф. Константинов. Причината, казва той е, че българското население е изпаднало „в крайна степен на малоумие”. „Щом допуска една банда, една дървена мафия, едни изроди да му унищожават природата, значи това население е обезумяло. Ако беше нормално население, нямаше да чака на държавата, а то самото щеше да ги спре. България си отива, тя няма съпротивителни сили. Това е един умиращ организъм, за съжаление”, заяви проф. Михаил Константинов.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...