СамокоВест

Мила ваканция в библиотеката – пазя те, имам те в спомени

 Breaking News

Мила ваканция в библиотеката – пазя те, имам те в спомени

Мила ваканция в библиотеката – пазя те, имам те в спомени
юни 16
17:30 2014

Biblioteka-SamokovМила ваканция, пазя те, имам те
в спомени, бухнали като лоза.
Пазя те в своя хербарий на зимата
като замръзнала малка сълза!
Петя Дубарова
И през това лято Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” Самоков кани учениците на възраст от 6 до 14 г. на ваканция. От години домът на словото е не само място за четене, но и за приятни занимания с приятели.
Създадени са различни клубове по интереси. „Тайнството на библиотеката“ ще запознае младите си абонати как се намират книгите във фонда на библиотеката, как се работи с електронните каталози. Клуб „В света на музиката“ кани своите почитатели на пътешествие в този чуден свят на звуци. Децата ще се запознаят с теория на музиката, с нейната история, с живота и творчеството на известни композитори, ще получат познания за различните музикални инструменти. Клуб „Да играем и да готвим“ – определено обещава най-вкусните занимания. Неговите членове заедно ще откриват тайнството на кулинарното изкуство. А в края на деня приятелски ще се нагостят с приготвеното. Както обикновено ателието за приложни изкуства „Сръчни ръце“ има много последователи. Не са забравени и любителите на природата. Клуб „Млад турист” организира разходки в красивите околности на града. Учениците ще открият радостта да отдъхнеш с книга в ръка сред дъхавите, цветни поляни. Групата „Културни маршрути“ пък обещава на децата да ги запознае с историята и културните забележителности на Самоковския край. Продължава и „Забавното лятно четене“. Ще бъдат организирани и развлекателни игри – танци, подреждане на пъзели, решаване на викторини.
Заниманията ще се провеждат всеки работен ден от 1 юли до 29 август от 10 до 12 часа и от 14 до 16 ч.
В детския отдел на библиотеката заниманията са разделени по възрастови групи – сутрин малките читатели от начален курс, а следобед – от 4 до 7 клас.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...