СамокоВест

Липсата на родителско внимание води до агресия

 Breaking News

Липсата на родителско внимание води до агресия

Липсата на родителско внимание води до агресия
май 03
20:48 2012

В последните години зачестиха случаите на детска агресия. Побоищата в училище станаха ежедневие. Насилието между децата често се оказва водеща новина, но по-важният въпрос е къде се коренят причините за детската агресия.

Липсата на родителско внимание

Децата имат нужда да бъдат забелязвани, както и да общуват пълноценно с родителя. Дефицитът на родителско внимание към заниманията на детето най-често се оказва причина то да го търси чрез действия, които ще го привлекат на всяка цена. Когато това липсва, те търсят контакт с родителя дори и чрез агресивни действия, знаейки, че така ще им бъде обърнато внимание.

Семейният модел

На много важна позиция се намира образецът вкъщи. Ако децата често стават свидетели на битови скандали, завършващи с побой, почти сигурно е, че ще копират този модел.

Насилие и тормоз над детето

Насилието над деца е престъпление според българското законодателство, но това не пречи все още много родители да използват боя като възпитателна мярка. Този метод в отглеждането на децата обаче играе ролята на бумеранг и отключва агресията в тях. Ако над детето се оказва психически и физически тормоз, това неминуемо рефлектира върху неговите действия. Дори и само един шамар по лицето може да изиграе същата негативна роля върху психиката на детето, както ако сте му дръпнали здрав бой, тъй като унижението е същото.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...

ДЪРЖАВАТА НИ ПРЕД ОЧИТЕ НИ СЕ РАЗКАПА НАПЪЛНО!!!...