СамокоВест

Краси Анев се окичи и с бронз от Европейското

Споделете ни в

Днес биатлонът в Европа е България! Владимир Илиев постигна най-големия успех в кариерата си, след като спечели златния медал в спринта на 10 километра на европейското първенство в полския зимен център Душники Здруй. С бронза пък се окичи Красимир Анев, който в сряда спечели и сребърния медал в индивидуалната дисциплина на 20 километра.

Илиев направи изключителна последна обиколка и въпреки че завърши с една грешка в стрелбата, изпревари с 4.9 секунди руснака Александър Логинов, който взе сребърния медал. Това е трети медал за Владо от европейски първенства, а Анев изостана на 16.7 секунди от това постижение, макар и да повали всичките 10 мишени.

Димитър Герджиков също направи много добро състезание и завърши на 23-та позиция с изоставане от 1:05.7 минути от Илиев, като не допусна нито една грешка в стрелбата.

На 56-о място остана Антон Синапов, който допусна 3 грешка в стрелбата, с изоставане от 2:07.1 минути. С две грешки в стрелбата и изоставане от 2:46.3 минути на 77-мо място остана Михаил Клечеров, а Димитър Парталов завърши на 90-а позиция с две грешки на 3:18.8 от Илиев.

В състезанието взеха участие 121 биатлонисти.