СамокоВест

Кражбите на ток в ЧЕЗ надхвърлят 2 милиона лева

 Breaking News

Кражбите на ток в ЧЕЗ надхвърлят 2 милиона лева

Кражбите на ток в ЧЕЗ надхвърлят 2 милиона лева
август 20
16:06 2012

Кражбите на ток в Западна България са се увеличили с 28% през първото полугодие на 2012 г., информира електроразпределителното дружество за района ЧЕЗ. Най-много кражби са регистрирани в София, Монтана, Враца и Кюстендил.

Изчисленията са направени въз основа на съставени 3035 констативни протокола, със 72% повече от протоколите през първите шест месеца на 2011 г. Въз основа на тях от ЧЕЗ са дотаксували електроенергия на стойност над 2,2 млн. лева.

Реалните щети са още по-големи по оценки на дружеството. Причината е, че при установяване на нарушението компанията може да изиска плащане за максимум 3 месеца назад, въпреки че злоупотребите може да са продължавали с години.

Кражбите на електроенергия ощетяват не само ЧЕЗ, но и клиентите му, защото по този начин намалява сигурността и качеството на захранването, подчертават от компанията. Освен това се влошават възможностите ѝ за инвестиции.

Истината обаче е, че във всички случаи загубите се поемат от останалите абонати на дружеството. Както е видно от изявления на представители на   ЧЕЗ въз основа на констативните протоколи откраднатата електроенергия е дотаксувана, което ще рече към сметките на редовните платци. Така че, безспорно големите губещи сме пак ние.

Related Articles

1 Comment

  1. тете
    тете август 23, 23:13

    мхфмхфйхфхгф

    Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Това за шефа на РПУ-та - е чиста шега.Искахме да видим дали носи на майтап.Истината...

Начело със Бато, в сърцата със Тато потъваме дружно в червеното...

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...