СамокоВест

Конфискуваха маркови дрехи и аксесоари менте от магазини в Боровец

 Breaking News

Конфискуваха маркови дрехи и аксесоари менте от магазини в Боровец

Конфискуваха маркови дрехи и аксесоари менте от магазини в Боровец
януари 11
17:37 2013

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР- София съвместно с представители на Патентно ведомство и териториална дирекция НАП- София извършиха проверка на търговски обекти в курорта Боровец. Обект на специализираната акция са били преди всичко магазини търгуващи със стоки от защитени търговски марки. В хода на спецакцията са били инспектирани общо шест обекта в курортния комплекс. В три от тях проверяващите установили неистински маркови дрехи и аксесоари. В магазин за продажба на облекла проверяващите се натъкнали на десет якета от марката BENCH, които се продавали без съгласието на притежателя на марката, нарушение съгласно чл. 81, ал.1 и ал.5 от Закона за марките и географските означения. Във втория магазин инспекторите установили, че за продажба се предлагат 45 чифта ръкавици от марката HEAD отново без съгласието на притежателя на марката. В третия търговски обект се предлагали четири портфейла, реплики на  марката D&G.

За констатираните нарушения представителите на Патентно ведомство са съставили актове на управителите на магазините. Фалшивите стоки са иззети. Назначени са експертизи.

  

Related Articles

1 Comment

  1. Гражданин
    Гражданин януари 12, 20:57

    Това е показна акция да се покаже че правят нещо един път в годината.Eстествено че в магазините нямат съгласие от притежателя на марката. На тая логика трябва да конфискуват повечето стока в магазините а не само 10 якета 45 ръкавици и 4 портфеила.

    Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...