СамокоВест

Ковачки поглъща политическия проект Бареков

Споделете ни в

hristo kovachkiПартията на Христо Ковачки „Лидер“ е имала намерение да свика конгрес на 22 февруари, на който да бъде учредена партия БДЦ, това заяви председателят на „България без цензура” Николай Бареков.
На парламентарните избори Коалиция ББЦ вкара 14 народни представители. Преди месец обаче седемте партии – „Гергьовден“, ЗНС, „Лидер“, ССД, БДС „Радикали“, Партията на българските жени и Българска индустриално-аграрна партия, обявиха, че правят нова коалиция и нарекоха така формираната парламентарна група БДЦ. Петима депутати на Бареков също напуснаха партията, но останаха в парламента. Тогава „новият политик” обвини Ковачки, че се опитва да купи цяла парламентарна група за поръчки на „мафията“.
Според Бареков, намеренията са били в новата партия да влязат и отцепниците от ББЦ. Конгресът обаче се провалил, тъй като хората на Ковачки искали да се коалират с АБВ.
Бареков повтори старата си теза, че БДЦ е парламентарната група на Ковачки. Според него става дума за фалшив политически проект, който не се е явявал на избори. „Хората не са гласували за група депутати, които да защитават интересите на своя господар. Това нито е демократично, нито е допустимо“, подчерта той. И призова политическите сили да направят така, че интересите на Христо Ковачки да бъдат изхвърлени от българския парламент. „Предупреждавам Ковачки и неговите слуги в парламентарната група да не посягат повече на ББЦ нито като депутати, нито като субсидия, защото ще стане огромен скандал“, закани се Бареков.
„България без цензура”, с лидер Николай Бареков, бе създадена в навечерието на евроизборите като политически проект на собственика на Корпоративна търговска банка Цветан Василев. След срива на КТБ, Бареков потърси нови източници на финансиране. За парламентарните избори през октомври ББЦ се коалира с „олигарха Ковачки”, както го определяше преди това самият Бареков. Новият политик сам призна преди време, че се е възползвал от корпоративния вот на партия „Лидер“. В резултат на дослука хората на Ковачки заеха избираеми места в листите и в Парламента попаднаха петима депутати на енергийния бос. Припомняме, че веднага след подписването на коалиционното споразумение между „България без цензура“ и партията на Христо Ковачки „Лидер“ много политически коментатори отбелязаха, че най-вероятно, скоро след влизането на коалицията в парламента, всички ние ще станем свидетели на своеобразен „естествен разпад“ в ББЦ.
Какво всъщност се случва? Според запознати, сценарият отново е на Ахмед Доган. Публична тайна е, че името Христо Ковачки на практика означава Ахмед Доган. И, види се, Почетният председател на ДПС вече няма нужда от Бареков. Но обръчите от фирми все още имат огромна нужда от проекта ББЦ и в българското Народно събрание се роди парламентарната коалиция БДЦ. А ББЦ-БДЦ са си лика-прилика, като два стръка иглика. Или не по врат, а по шия.
Самият Бареков потвърждава тезата с истеричните си откровения. „Нелепите действия на бившите ми съратници, които станаха депутати благодарение на мен и ББЦ, са жалък опит да се прехвърли на чужда глава мръсната им политическа съвест. Честито на управляващите! От днес българската олигархия, мафията и правителството на четворната коалиция си имат парламентарна група, пълна със зависимости и библейска алчност“, тръби новият политик по всички медии.
Истинската пресечна точка обаче се нарича Русия, имперски интереси, енергийни апетити и зависимости, Троянски коне ..…. Имперската програма на Москва, датира от самото възраждане на българската държава през 1878 година. Обсебването се поддържа с разнообразни средства и прийоми – от директно финансиране на политически партии и „идейни“ движения с пари на руската хазна, през многобройни и неясни като произход инвестиции в българската икономика и медиите, до пропагандна война, в която са заложени и „сантиментите“ от така нареченото двойно освобождение на България от Русия и недвусмислени заплахи за спиране на кранчето.
Прокарването на проруските интереси се улеснява от факта, че в ръководствата на голяма час от българските политическите партии са имплантирани бивши агенти на Държавна сигурност и РУМНО, които са били на директно подчинение на съветските тайни служби. Този факт кара много анализатори да се съмняват, че в обозримо бъдеще българската политика ще успее да се отърве от зависимостите си от Русия.
Геополитическите реалности обаче са съвсем различни от времето на Възраждането.Членството на България в Европейския съюз и НАТО е надежден гарант срещу империалистическите домогвания на Кремъл. С избора да се присъедини към евроатлантическата общност, страната ни тръгна необратимо по пътя на демокрацията и общочовешките ценности.