СамокоВест

Кметът ще поеме отговорност за стопанисването на парк Крайречна зона след приемането му от Общината. А до тогава….?

 Breaking News

Кметът ще поеме отговорност за стопанисването на парк Крайречна зона след приемането му от Общината. А до тогава….?

Кметът ще поеме отговорност за стопанисването на парк Крайречна зона след приемането му от Общината. А до тогава….?
юни 05
11:56 2017

Кметът Владимир Георгиев е категоричен, че ще поеме отговорност за стопанисването на парк „Крайречна зона“ едва след официалното му приемане от Общинска администрация. На същото мнение са и общинските съветници, които отложиха решението на проблема за следващите си заседания.

А до тогава?

Роми ще продължат да снимат чалга клипове с кючекчийки на фона на бликащите водни струи, представители на същия етнос ще се къпят с дрехи във фонтана и над 30 годишни роми ще се люлеят на детските люлки. За последната вандалщина лично сме сигнализирали Общинска администрация, но при тази позиция на кмета, очаквано – решение няма.

На същото формално основание, че обектът не е приет, на майското си заседание и общинските съветници оставиха проблема без решение. Както СамокоВест писа, избраниците ни разискваха надълго и нашироко необходимостта от охрана и отговорно стопанисване на скъпото парково пространство и съоръженията, но без резултат. В крайна сметка милионите не са от техните, а от нашите джобове – на редовните данъкоплатци, които от началото на настоящата година сме ощастливени с по-високи данъци и допълнителна такса гроб.

А преди да си измият ръцете като Пилат Понтийски, местните управници да не забравят, че освен отговорност по закон, трябва да има и по морал, и от човешка загриженост за безопасността на децата. Най-малко 4 хлапета са със счупвания от скейтпарка, платформите над реката са без обезопасителни ограждения, част от съоръженията на детската площадка вече са изпочупени.

Затова питаме! Ако, недай си Боже, се случи по-сериозен инцидент оправданието – „обектът не е приет“ ще струва ли пукната стотинка? 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...

Кой обслужи измисления протест?: 1. Кмета Георгиев. Представил се пред самоковските лумпени с...

Шефа на самоковската полиция- рельовеца Попов, носеше ли си шишето-половинка, без което не ходи на...