СамокоВест

Кметът се загрижи за Ридо

 Breaking News

Кметът се загрижи за Ридо

Кметът се загрижи за Ридо
март 21
20:50 2012

Още преди десет дни сигнализирахме, че чудовищна незаконна сеч е на път да унищожи изцяло Ридо. Застрашени са и останалите естествени крайградски паркове. Тогава ви информирахме, че по всяка вероятност главите на отговорните институции са запознати с проблема, но не предприемат никакви мерки. Изразихме съмнение, че по-голямата част от нарушителите са добре познати на полицията и на общинското лесничейство. Известни са също така местата и собствениците на незаконните гатери.

Днес проблемът бе представен от кмета на общината на съвместна среща с ръководствата на РПУ Самоков, на Общинско лесничейство, на Държавно горско стопанство и кметовете на населени места. От полицията обещаха съдействие, включително и проверки на гатерите на територията на общината. Кметовете на населени места поискаха от лесничействата да им предоставят имената на фирмите, които са спечелили търгове за добив на територията на дадено населено място. От стопанствата съобщиха, че ще изпращат участъковите лесничеи, които да бъдат връзката и координацията между местната власт, лесничействата и фирмите.

Обещанията бяха толкова много, че впечатлението от срещата съвсем не е обещаващо. Думи, думи, думи и никакъв резултат. От всички отговорни институции се държаха така, сякаш за първи път чуват за проблема. А това определено поражда съмнения, че ще предприемат каквито и да било действия, за да опазят все още неунищожените дървета. Дано поне този път грешим в опасенията си. Дано овластените да опазват безценното ни зелено богатство, този път наистина да си свършат работата.

А Самоковест остава верен на целите си да ви представя най-горещите новини, да осветява и огласява грешките и нарушенията на управляващите, да анализира събитията, да ви дава другата гледна точка.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Това за шефа на РПУ-та - е чиста шега.Искахме да видим дали носи на майтап.Истината...

Начело със Бато, в сърцата със Тато потъваме дружно в червеното...

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...