СамокоВест

Кметът на Самоков отказа провеждането на ромски протест срещу дискриминацията на 18 февруари на централния площад

Споделете ни в

С писмо до Председателя на инициативния комитет Христо Николов, с копие до началника на полицейското управление, кметът Владимир Георгиев уведоми организаторите, че не разрешава провеждането на протестен митинг „Не на дискриминацията“ на тази дата и на това място.

В мотивите си кметът посочва, че това е денят на големия християнски празник Сирни заговезни (Прошка), когато много граждани се прибират в Самоков. Протестният митинг, който според организаторите ще събере около 500 души, ще затрудни придвижването в центъра и ще наруши правото на гражданите на свободен достъп, отдих и разходка, се посочва още в писмото. Провеждането на протестен митинг на централния площад е недопустимо и поради монтираната ледена пързалка, която ограничава площадното пространство, а и многото деца, които използват пързалката и скейтрампите биха станали неволни участници в събитието.

В разгара на зимния туристически сезон много гости посещават града, което отнема сериозен ресурс от страна на полицията за обезпечаване сигурността в курортите и регулиране на трафика и паркирането, а провеждането на такъв протест изисква полицейско присъствие. Това значително ще затрудни работата на полицията, се сочи още в писмото.

Писмото е от днешна дата – 12 февруари 2018 година.

 

3 thoughts on “Кметът на Самоков отказа провеждането на ромски протест срещу дискриминацията на 18 февруари на централния площад

  1. Браво на г-н кмета! Освен всички изброени причини за отказа, най важният мотив да бъде отказан е липсата на изброените от организаторите „дискриминация“, „толерантност“ и „липса на възможност за интеграция“. Ако се разреши митинга има опасност от сблъсък с контра митинг, организиран от потърпевши от цигански своеволия.

    1. Мудна и непрофесионална администрация!

  2. Аз не знам защо Общината не купи разсад -лозови пръчки и маслодайни рози и да даде и на цигани и на българи почти без пари земя под наем-тарикатите ще станат милионери, а будалите-ще имат достатъчно, за да живеят.Сега в Самоковско най-ценното средство за производство-земята-пустее, а хората се ядат за глупости.Като позабогатеят малко, ще започнат да развиват преработващи отрасли, а още по-нататък-и промишленост. Но тия, които могат, сега нямат пари. На времето бях единственият бял-по думите на Янко Асенов/Я-то/, който бял правеше законно четки след изкаран професионален курс в София, заедно с цялата маала.Водеше ни го един евреин.Бяха – Левски, Чоле, Лилето на бай Мирчо-Малкия, Пешо Големия,Пешо-Боте, зет му Асен, Паланзо, няколко Методиевци, в т.ч. прекрасния ми стар приятел Методи Нанков, който почина лани, вечна му памет и много други.А бе казвам Ви, тия хора могат да продадат ориз на китайците и японците, разберете това.Но какво да продават, нали трябва да почнат от някъде? И ето го гроздето, ето я розовата вода.Един пъпеш от не знам къде продал 600 тона розова вода на китайците?! А самоковските цигани ще им продадат цяло море, бе хора! Те така се учат един от друг и толкова са напредничави, когато се отнася до работа и изкарване на пари, че ще докарат най-добрите консултанти по виното и розите,ако са им необходими, само и само да спечелят! Защо по-рано само аз от „белите“ правех четки, хем бях н.с.? Защото другите бели ги мързеше, а циганите-никога!Ама сега трябва уважаван човек като кмета например- да ги понасочи, те уважават властта и институциите.Само дандании за паметници и нито дума за иновации, макар, че това не са никакви иновации-по турско най-голямото лозе в Самоковско е било разбира се, на каимакамина-от моста-до разклона за Бели Искър.Имало е и три розоварни, а розите ако ги караш с каруца от Казанлък или Стрелча-нищо няма да остане- и те са расли в нашите рудежи и иловици.Не на последно място-трябва и филиал на висше училище да се направи-двама като го завършат, ела да видиш какво става. Тия в Сингапур да не са бели като сняг? И те са мургави, ама държавата им дрънка.Защото белите са въвели ред.И за това вместо само да се заяждаме, леко да насочим нещата в разумна посока…Та по-рано като н.с. вземах заплата 200 лв., ама през нощта в Самоков правя 100 четки, на другия ден ги продавам през почивката и взимах още 300 лв.Пари камари, дето казват братовчедите.Не е възможно други да изкарват пари от нещо, а ние самоковци-да не можем.Това е невъзможно, тая нема да стане!

Comments are closed.