СамокоВест

Кметът на Самоков отказа провеждането на ромски протест срещу дискриминацията на 18 февруари на централния площад

 Breaking News

Кметът на Самоков отказа провеждането на ромски протест срещу дискриминацията на 18 февруари на централния площад

Кметът на Самоков отказа провеждането на ромски протест срещу дискриминацията на 18 февруари на централния площад
февруари 12
16:51 2018

С писмо до Председателя на инициативния комитет Христо Николов, с копие до началника на полицейското управление, кметът Владимир Георгиев уведоми организаторите, че не разрешава провеждането на протестен митинг „Не на дискриминацията“ на тази дата и на това място.

В мотивите си кметът посочва, че това е денят на големия християнски празник Сирни заговезни (Прошка), когато много граждани се прибират в Самоков. Протестният митинг, който според организаторите ще събере около 500 души, ще затрудни придвижването в центъра и ще наруши правото на гражданите на свободен достъп, отдих и разходка, се посочва още в писмото. Провеждането на протестен митинг на централния площад е недопустимо и поради монтираната ледена пързалка, която ограничава площадното пространство, а и многото деца, които използват пързалката и скейтрампите биха станали неволни участници в събитието.

В разгара на зимния туристически сезон много гости посещават града, което отнема сериозен ресурс от страна на полицията за обезпечаване сигурността в курортите и регулиране на трафика и паркирането, а провеждането на такъв протест изисква полицейско присъствие. Това значително ще затрудни работата на полицията, се сочи още в писмото.

Писмото е от днешна дата – 12 февруари 2018 година.

Related Articles

3 коментара

 1. Благовест Коларов
  Благовест Коларов февруари 13, 08:02

  Браво на г-н кмета! Освен всички изброени причини за отказа, най важният мотив да бъде отказан е липсата на изброените от организаторите „дискриминация“, „толерантност“ и „липса на възможност за интеграция“. Ако се разреши митинга има опасност от сблъсък с контра митинг, организиран от потърпевши от цигански своеволия.

  Reply to this comment
 2. Любчо Луков
  Любчо Луков февруари 13, 16:27

  Аз не знам защо Общината не купи разсад -лозови пръчки и маслодайни рози и да даде и на цигани и на българи почти без пари земя под наем-тарикатите ще станат милионери, а будалите-ще имат достатъчно, за да живеят.Сега в Самоковско най-ценното средство за производство-земята-пустее, а хората се ядат за глупости.Като позабогатеят малко, ще започнат да развиват преработващи отрасли, а още по-нататък-и промишленост. Но тия, които могат, сега нямат пари. На времето бях единственият бял-по думите на Янко Асенов/Я-то/, който бял правеше законно четки след изкаран професионален курс в София, заедно с цялата маала.Водеше ни го един евреин.Бяха – Левски, Чоле, Лилето на бай Мирчо-Малкия, Пешо Големия,Пешо-Боте, зет му Асен, Паланзо, няколко Методиевци, в т.ч. прекрасния ми стар приятел Методи Нанков, който почина лани, вечна му памет и много други.А бе казвам Ви, тия хора могат да продадат ориз на китайците и японците, разберете това.Но какво да продават, нали трябва да почнат от някъде? И ето го гроздето, ето я розовата вода.Един пъпеш от не знам къде продал 600 тона розова вода на китайците?! А самоковските цигани ще им продадат цяло море, бе хора! Те така се учат един от друг и толкова са напредничави, когато се отнася до работа и изкарване на пари, че ще докарат най-добрите консултанти по виното и розите,ако са им необходими, само и само да спечелят! Защо по-рано само аз от „белите“ правех четки, хем бях н.с.? Защото другите бели ги мързеше, а циганите-никога!Ама сега трябва уважаван човек като кмета например- да ги понасочи, те уважават властта и институциите.Само дандании за паметници и нито дума за иновации, макар, че това не са никакви иновации-по турско най-голямото лозе в Самоковско е било разбира се, на каимакамина-от моста-до разклона за Бели Искър.Имало е и три розоварни, а розите ако ги караш с каруца от Казанлък или Стрелча-нищо няма да остане- и те са расли в нашите рудежи и иловици.Не на последно място-трябва и филиал на висше училище да се направи-двама като го завършат, ела да видиш какво става. Тия в Сингапур да не са бели като сняг? И те са мургави, ама държавата им дрънка.Защото белите са въвели ред.И за това вместо само да се заяждаме, леко да насочим нещата в разумна посока…Та по-рано като н.с. вземах заплата 200 лв., ама през нощта в Самоков правя 100 четки, на другия ден ги продавам през почивката и взимах още 300 лв.Пари камари, дето казват братовчедите.Не е възможно други да изкарват пари от нещо, а ние самоковци-да не можем.Това е невъзможно, тая нема да стане!

  Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Мъртвият е безпомощен, той е пасивен, с мъртвия можеш да правиш всичко. И това е...

Има и друга мода-режат здрави органи-жлъчки, уж хернии и т.н. А един тарикат праща при...

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...