СамокоВест

Кафе и чай от автомат поскъпват с 60%

 Breaking News

Кафе и чай от автомат поскъпват с 60%

Кафе и чай от автомат поскъпват с 60%
юни 24
18:53 2012

Цените на продуктите в автоматите на самообслужване за кафе, напитки и храни може да поскъпнат с 35-60%, ако влезе в сила изискването за поставяне на фискални апарати на всяка машина, смятат от Българската вендинг асоциация.

Според тях поставянето на устройства за отчитане към Националната агенция по приходите (НАП) ще доведе до отпадането на гаранцията на новите автомати, както и до ненужни разходи. От браншовата организация предлагат да се изготви единен регистър на вендинг машините, както и да се поставят специални фискални стикери, на стойност до 150 лева на година. По техни изчисления така годишно в хазната ще постъпват между 2 и 3 милиона лева от такси.
От асоциацията посочиха, че все още не са изработени устройствата за връзка с НАП, които трябва да бъдат поставени на машините, така че е възможно, ако наредбата влезе в сила, на 1-ви януари автоматите да не бъдат оборудвани. От Българската вендинг асоциация са изпратили възраженията си до министър-председателя и до министъра на финансите.
По данни на НАП, в страната има близо 30 000 автомата за кафе и храни. По изчисления на специалисти това прави по 1 милион потребители дневно.
До края на март с НАП бяха свързани касовите апарати на всички търговски обекти. Преди тях това бе сторено с бензиностанциите и аптеките.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...