СамокоВест

Картините на Георги Видинов – Животворящ извор

 Breaking News

Картините на Георги Видинов – Животворящ извор

Картините на Георги Видинов – Животворящ извор
декември 13
14:30 2017

В навечерието на Коледа в Общинска библиотека-Самоков грее ярко слънце. Светлината струи от картините на Георги Видинов. И този път за Рождество Христово художникът е подготвил най-щедрия подарък за своята публика – Красота и Любов сътворени в картина.

Поредната самостоятелна изложба на талантливия живописец бе открита от главния библиотекар Албена Ихтиманска. Ние се чувстваме уютно в присъствието на картините му и с радост посрещаме всяка негова нова експозиция, каза Албена, изразявайки общото усещане за уют и топлота.

И ако Спасението на света е в Красотата и Любовта, то Георги Видинов безспорно е негов предтеча. Защото картините му участват в живота, отразявайки потребност, вкус и духовно извисяване на човека като индивид и личност. Посетителят е провокиран от богатството на цветове и форми, от яркия колорит, които не поставят граници пред въображението му. А това е и дълбоко личния подход на художника, претворявайки света не само с очите и с ръката си, а пречупвайки го преди всичко през своето усещане. Съзерцанието на творбите е почти трансцедентално изживяване. Събрали в себе си цветовете на дъгата, картините на Георги Видинов въздействат върху фантазията, интуицията, върху човешкото неосъзнавано със своята енергийност и излъчване. Зареждат с мир, хармония и красота, отключват божията искра в човешкото сърце.

Да живееш сред картините на Георги Видинов означава да живееш в светлина.

Всеки, който иска да внесе в дома си, в офиса си или да подари на любим човек животворящ извор, може да си закупи картина в Общинска библиотека-Самоков за времето на изложбата. Експозицията остава и през Новата 2018 година.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...