СамокоВест

Как да се подготви земеделският стопанин за подаване на заявление за директни плащания през 2016г.

 Breaking News

Как да се подготви земеделският стопанин за подаване на заявление за директни плащания през 2016г.

Как да се подготви земеделският стопанин за подаване на заявление за директни плащания през 2016г.
февруари 04
17:34 2016

ploshti v zemedelskoДнес, 4 февруари, служители от Областна служба „Земеделие“ проведоха разяснителна среща как да се подготви земеделският стопанин за подаване на заявление за директни плащания през 2016г.
По време на срещата стана ясно, че заявяването за подпомагане за директни плащания през 2016г. започва от 1 март и продължава до 15 май 2016г., като посочването на площите за подпомагане може да се извърши в общинската служба по земеделие по местонахождение на площите или по адресна регистрация на лицето.
Заявлението за подпомагане се приключва само в общинската служба по земеделие по адресна регистрация на физическо лице или седалище на юридическо лице.
След 15 май 2016г., в продължение на 25 календарни дни кандидатите могат да извършват корекции по вече подадени заявления, да подават нови заявления, но следва да се има предвид, че се налагат санкции в размер на 1% върху одобрената сума за подпомагане за всеки ден закъснение при подаване на ново заявление, а когато се извършват корекции във вече подадено заявление се търпи същата санкция за всеки ден след 31 май.
За да подаде заявление за подпомагане, кандидатът следва да е регистриран земеделски стопанин и да притежава съответните правни основания за ползване за площите, които заявява.
Важно е да се знае, че за разлика от предходната година кандидатите ще могат да заявяват само площи, в обхвата на границите на имотите, за които е регистрирал правно основание за ползването им в срок до 15 февруари 2016г. След тази дата няма да се допуска регистрация на правно основание за кандидатстване и заявяване в тазгодишната кампания. Когато ползвател по споразумение или разпределение не е изплатил задълженията си за имоти, т.нар. „бели петна”, той губи правно основание за ползването им, респективно не може да заявява площите за подпомагане. Погасяването на задължението се удостоверява от кандидата за подпомагане с копие от платежно нареждане. Относно ползването на пасища, мери и ливади от общинския и държавен поземлен фонд бе обяснено, че те се отдават под наем или аренда на собственици или ползватели на животни, регистрирани в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните, съобразно броя и вида, по цена, определена по пазарен механизъм. Кандидатстването започва с подаване на заявление до кмета на общината, а сключването на договорите с ползвателите е за срок, не по-кратък от 5 години.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...