СамокоВест

И екип на „Комбина“ похапна в бароковия дом на Бат’ Сали. А ливадите – това сме ние!

Споделете ни в

Галя Щърбева се похвали в ефир, че е хапнала добре от „циганската“ баница в бароковия дом на депутата от ДПС Бат’ Сали. Угощението се случи в дните на Великия пост, в самото навечерие на Христовото разпятие.

За самоковци, Александър Методиев – Бат’ Сали е известен като общински съветник, кандидат за народен представител от БСП-неуспешно и от ДПС-успешно вече 2 мандата.

Националната слава на Методиев започна с участието му в Частното Енерго в циганската махала на Самоков, обект на Разследване по Нова тв. Популярността му продължи да расте с разкритията на сайта Бивол за заменката на Салито, който срещу ливада в местността Гастилаг на село Марица получи безценен урегулиран парцел от 2296 квадратни метра в най-атрактивната част на Самоков. Методиев се прочу и с побоя над футболния съдия от Сливница Марио Спасов. През есента на 2011 г. името му беше замесено в схема за купуване на гласове, което бе показано и в телевизионен репортаж на ТВ7. Известността му премина през участието му в няколко телевизионни предавания във връзка с кандидатурата на Пиже-биячът над екип на Нова тв, за общински съветник в Самоков от листата на ДПС и паметните думи на Методиев: „Комцесията на Трайчо Василев-Пиже е да образова ромските деца. Осъждан е 7 пъти, но забелязахме подобрение.“

Сашо Диков даде своя принос в популяризирането на продукта, като разходи неделната си аудитория в дома на Бат’ Сали в Самоков, накипрен и напудрен в стил барок. Диков седна на отрупаната с всякакви съблазни и вкусотии трапеза на щедрия домакин, която спокойно можеше да приюти гостите на малък кралски прием. Да не говорим за поне десет дузини изгладнели и изпосталели граждани на Община-Самоков, една от общините с най-висока безработица в страната. А самият Диков сериозно се постара за пиара на бъдещия законотворец, като го оприличи на първия чернокож американски президент.

Към днешния ден, телевизионните пътешествия на именития ни съгражданин акостираха в предаването „Комбина“ на Лора Крумова и Галя Щърбева, която също бе във възторг от „циганската“ баница на депутата.Напрежение има и трябва да светне червената лампа на управляващите и те трябва да се заемат сериозно с проблема с нарастването на негативното отношение към ромския етнос”, заяви ДПС-депутатът в предаването на двете дами. „Не трябва да има привилегии за една или друга общност. Законът е един за всички. Законът е един за всички български граждани, независимо дали са роми или българи. Не одобрявам ромските набези към българската общност. Би трябва да има сериозно санкциониране към всички български граждани, независимо от техния етнос”, каза още той. „Ние ромите като родители трябва да обърнем повече внимание на възпитанието на нашите деца. Резултатите ще получим след едно или две поколения”, допълни Бат’ Сали и отново разкри пред телевизионните камери преливащата пищност на дома си в целия му ослепителен блясък.

Властимащите обаче продължават да не разкриват участието на Александър Методиев във всички тези скандални случаи, от което за пореден път става безпощадно ясно, че ливадите – това сме ние.

В началото на настоящия мандат на Парламента, гражданите на Кюстендил и Дупница, предвождани от кметовете си, протестираха срещу избора на Бат’ Сали за техен представител, но вместо да му извадят очи – май му изписаха вежди. Неволно и те наляха вода в мелницата на Батсалиевата популярност и му постлаха червено килимче към бъдещото Народно събрание на България. Защото, съгласно последните промени в Избирателния кодекс, МИР Чужбина – няма да има! Гласовете на избирателите от южната ни съседка отново ще се стоварват върху главите на някои от общините дето си нямат хал-хабер от мюсюлмани, от роми и от ДПС, но техния „избраник“, защитник, представител и законотворец ще се окаже точно такъв.