СамокоВест

Изобретиха инжекция без болка

 Breaking News

Изобретиха инжекция без болка

Изобретиха инжекция без болка
април 12
00:36 2012

Пациентите в медицинските заведения, независимо дали са възрастни или деца, не обичат инжекциите, защото придизвикват болка.
Изобретателят от Великобритания Оливър Блекуел обещава да ни избави от болката. Неговото решение е игла за спринцовка с обезболяващ ефект.
Оливър е разработила спринцовка с двойно действие и две игли. Първата игла е тънка като косъм и служи за въвеждане под кожата на обезболяващи вещества и локална анестезиа на мястото на инжектирането. Чрез втората игла се доставя лекарствения препарат в тялото. Тъй като мястото за инжектирането е подготвено от първата игла, то на пациента-страдалед се обещава минимален дискомфорт от инжекцията.
Авторът очаква неговата игла с обезболяващ ефект да се хареса на лекари и пациенти.
Оливър Блекуел е индустриален дизайнер. Обхватът на неговите интереси е широк, от дизайна на селскостопански машини до медицински изделия. Уважаваният изобретател е победител на конкурса „Дизайнер на годината – 2009″. Той не разчита само на новия подход за разрешаване на проблема, но се консултира и с експерти. В случая със инжекцията без болка негови съавтори са професионални лекари.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Всъщност ние мислим понякога, че Бойко и Радев са врагове.Нищо не ги задължава.Но май нещо...

Чел съм документите за горите на Царя-те са 14500 дка и действително са били до...

Твърде вероятно е горите Шумнатица и Широката планина да са възстановени на Общината.Иначе как Ангел...