СамокоВест

Иван Шуманов представя шестата си самостоятелна изложба в Дупница

 Breaking News

Иван Шуманов представя шестата си самостоятелна изложба в Дупница

Иван Шуманов представя шестата си самостоятелна изложба в Дупница
септември 05
11:59 2017

Шеста самостоятелна изложба представя младият художник Иван Шуманов. Откриването на експозицията е днес – 5 септември, от 17,30 часа в галерия „Околийска къща“, гр. Дупница. Това е втора изложба на обещаващия самоковски майстор на четката в съседния град.

Иван Шуманов е поканен да представи свои творби от Таня Камбурова, експерт в направление „Култура” към Община Дупница. Изложбата е посветена на 132 години от Съединението и е част от културната програма на общината.  Събитието се провежда със съдействието на уредника на галерия „Околийска къща” Катя Йоцова, която е и куратор на изложбата и на арт ателие „Дон Кези” и Елена Марулевска.

Иван  е роден в Самоков през 1984 г. Завършил е „Графика” и „Графичен дизайн” в гимназията за изящни изкуства „Николай Райнов” в София. Следвал е в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Изобразително изкуство”. Секретар е на читалище „Младост” и ръководител на школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” към читалището от основаването й досега. Младият творец има самостоятелни изложби в Самоков и София, както и участия в изложби, пленери и други национални и международни художествени изяви в Хасково, Русе, Габрово, Родопите, както и в Италия, Словакия, Сърбия, Хърватия, Косово. Печелил е национален конкурс за графика и международен конкурс за компютърна рисунка.

За всички, които искат да присъстват на откриването, има организиран превоз до Дупница и обратно. Автобусът тръгва в 15:30 часа от Голямата чешма.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Браво на будните наши съграждани, решили да атакуват грабителската политика на управниците ни! Това,че сега...

Между другото, изпратих на Самоковест прекрасна статия за т.н. язовир Яденица за да я публикува,...

В края на 1979г. руснаците взривиха много мощна подземна ядрена бомба близо до иранската граница,...