СамокоВест

Иван Шуманов представя шестата си самостоятелна изложба в Дупница

Споделете ни в

Шеста самостоятелна изложба представя младият художник Иван Шуманов. Откриването на експозицията е днес – 5 септември, от 17,30 часа в галерия „Околийска къща“, гр. Дупница. Това е втора изложба на обещаващия самоковски майстор на четката в съседния град.

Иван Шуманов е поканен да представи свои творби от Таня Камбурова, експерт в направление „Култура” към Община Дупница. Изложбата е посветена на 132 години от Съединението и е част от културната програма на общината.  Събитието се провежда със съдействието на уредника на галерия „Околийска къща” Катя Йоцова, която е и куратор на изложбата и на арт ателие „Дон Кези” и Елена Марулевска.

Иван  е роден в Самоков през 1984 г. Завършил е „Графика” и „Графичен дизайн” в гимназията за изящни изкуства „Николай Райнов” в София. Следвал е в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Изобразително изкуство”. Секретар е на читалище „Младост” и ръководител на школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” към читалището от основаването й досега. Младият творец има самостоятелни изложби в Самоков и София, както и участия в изложби, пленери и други национални и международни художествени изяви в Хасково, Русе, Габрово, Родопите, както и в Италия, Словакия, Сърбия, Хърватия, Косово. Печелил е национален конкурс за графика и международен конкурс за компютърна рисунка.

За всички, които искат да присъстват на откриването, има организиран превоз до Дупница и обратно. Автобусът тръгва в 15:30 часа от Голямата чешма.