СамокоВест

Зимният сезон в Боровец приключи успешно

Споделете ни в

Тази година любителите на ските и сноуборда можеха да се отдават на любимия си спорт по пистите на Боровец и през първите дни на месец май. От съвета по туризъм отчитат, че толкова дълъг и успешен сезон не са имали от години. Добри резултати отчита и концесионерът на пистите в курорта – „Бороспорт”. Според дружеството успехът им се дължи не са само продължителната зима и обилните снеговалежи, а и на добре обработените писти и разнообразните пакети от услуги на атрактивни цени. За сезон 2011/2012 година са намалели туристите от западните страни – Англия, Германия, Ирландия, скандинавските страни. Ръст бележи броят на туристите от Русия и балканските страни. Все повече са и българите, за които Боровец е предпочитан курорт за спорт и почивка. Увеличението им спрямо предходния сезон е с близо 30%, а общото нарастване на туристите е с около 15%.

За следващия зимен сезон  „Бороспорт” си поставя амбициозни цели. Дружеството планира да продължи започналата през 2006 г. инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро. Ще бъде довършено изкуственото заснежаване на ски зона „Ситняково“, която обхваща централните писти пред хотел „Рила“, ще се добавят нови оръдия за сняг, за да се осигури идеално заснежаване и обработване на близо 300 дка писти в курорта.

Ще продължи да развива и най-новата придобивка в курорта – Borosport Snow Park. Ще бъде увеличена дължината на парка за сноуборд и фристайл. Той ще бъде допълнен с много нови елементи и конфигурация за начинаещи (включително и деца) и за напреднали. Към парка ще работят вече два обслужващи влека.

Зимният сезон току що приключи, а някогашната Чамкория вече се подготвя за предстоящото лято. За трета поредна година „Бороспорт” развива и интересна лятна програма, която включва планински турове, маунтийн байк парк с ново фамилно трасе, джип сафари, въжен град, детски клуб „Бороландия“ и много други атракции. Идеята е да превърне Боровец в целогодишно активен планински курорт.