СамокоВест

Засилен полицейски контрол по време на абитуриентските балове

 Breaking News

Засилен полицейски контрол по време на абитуриентските балове

Засилен полицейски контрол по време на абитуриентските балове
май 15
16:08 2015

abiturientiПътна полиция ще осъществява завишен контрол по спазване на Закона за движение по пътищата с прилагане на нулева толерантност към нарушителите. С оглед обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението и сигурността по време на предстоящите абитуриентски тържества и масови прояви по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май е създадена организация за максимално и ефективно използване на полицейските сили на ОДМВР- София и 12- те районни управления на територията на Софийска област. Над 360 полицейски служители ще бъдат ангажирани с охраната на обществения ред, гарантиране на сигурността и безопасността на движението в районите на училищата, маршрутите на придвижване и питейните и увеселителни заведения, в които ще се провеждат абитуриентски тържества. Специално внимание при проверките на ресторантите, дискотеките, клубовете и др. увеселителни заведения ще се обръща на пропускателния режим и недопускането на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние или видимо употребили наркотични вещества. Завишен ще е и контролът при пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, боеприпаси и пиротехнически средства. Планирани са съвместни проверки от структурите на областната дирекция, РДПБЗН- София, ОДБХ София област и др. компетентни институции с оглед установяване състоянието на пожарната и аварийна безопасност на обектите /електрическите и вентилационни инсталации, системите за гасене и известяване при пожар/, качеството на предлаганите хранителни стоки и др. фактори, касаещи пряко сигурността на участниците в абитуриентските празненства.
Начините за взаимодействие по време на абитуриентските балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май са координирани на срещи с училищните ръководства на всичките 37 училища в областта, изпращащи своите дванадесетокласници, както и с органите на местно самоуправление. Своевременният обмен на информация и взаимодействие са обсъдени и с ръководствата на частните охранителни фирми.
По отношение организацията за безопасно и сигурно движение по пътищата и недопускане на инциденти при организираното придвижване на абитуриентите е активизирана дейността на нарядите на ОДМВР- София, осъществяващи контрол на пътното движение, като спрямо всички нарушители ще бъде прилаган принципът на нулева толерантност и ще бъдат налагани максимални санкции по ЗДвП. Превантивен контрол ще се осъществява и на рисковите маршрути, по които се очаква интензивно движение на празнуващите и техните близки, включително и след приключване на баловете в нощните часове.
ОДМВР- София апелира към всички абитуриенти и техните близки за по- голяма лична отговорност към здравето и безопасността им в дните на празничната еуфория.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...

Кой обслужи измисления протест?: 1. Кмета Георгиев. Представил се пред самоковските лумпени с...

Шефа на самоковската полиция- рельовеца Попов, носеше ли си шишето-половинка, без което не ходи на...