СамокоВест

Започна разяснителната кампания по предоставяне на финансова помощ за проекти по Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство

Споделете ни в

Управляващият орган на Оперативна програма „Добро управление” (ОПДУ), съфинансирана от Европейския социален фонд, открива Процедура BG05SFOP001-2.009 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез подбор на проектни предложения с наименование: Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство.

Целите на процедурата са: партньорско управление с гражданите и бизнеса; открито и отговорно управление; отправяне на препоръки за подобряване процесите по предоставяне на услуги; по-добра регулаторна среда; борба с корупцията; предотвратяване на конфликта на интереси и злоупотреба със служебно положение; спазване на етичните норми от държавните служители.

Допустими кандидати са Юридически лица с нестопанска цел, учредени на основание Закона за юридическите лица с нестопанска цел, определени за извършване на дейност в обществена полза, вписани до 31.12.2017 г. в Централния регистър при Министерството на правосъдието или вписани след 31.12.2017 г. в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, които имат поне една приключена финансова година към датата на кандидатстване; Национално представителните организации на работодателите и на работниците и служителите, признати от Министерския съвет по реда на чл. 36, ал. 1 от Кодекса на труда и Наредбата за определяне на реда за установяване наличието на критериите за представителност на организациите на работниците и служителите и на работодателите; Мрежи/коалиции/платформи на НПО/СИП с членове, отговарящи на горните условия.

Общ размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата: 10 млн. лв. при максимален размер на безвъзмездната финансова помощ за проект – 90 хил. лв.

Краен срок за подаване на проектни предложения: 15.10.2018 г., 18:00 ч.

Проектни предложения могат де се подават по електронен път чрез подаване на уеб базиран формуляр за кандидатстване в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕСИФ (ИСУН)

Кандидатите по процедурата могат да искат разяснения по Насоките за кандидатстване в срок до три седмици преди изтичането на срока за кандидатстване на следната електронна поща: questions-opgg@government.bg.

Управляващият орган организира разяснителна кампания в гр. София, 25 юли 2018 г. (сряда), зала „Мусала“ на хотел „Хилтън“, от 10:00 часа.

Всички документи по процедурата са публикувани на Единния информационен портал: www.eufunds.bg и в ИСУН.