СамокоВест

Започна приемът на заявления за директни плащания

Споделете ни в

zemedelieЗапочна кампанията за прием на заявления по схемите и мерките за директни плащания за 2015 г., обявиха от Държавен фонд Земеделие. Земеделските стопани могат да подават заявленията си за подпомагане в Общинските служби по земеделие. Срокът за подаване на заявления без санкции за закъснение е 15 май. Крайната дата е 9 юни, като за всеки просрочен ден след 15 май субсидията ще бъде намалена с 1%. Предвиденото подпомагане в кампанията за директни плащания тази година е 720 млн. евро, или приблизително 1,4 млрд. лв.
Финансовият ресурс по Схемата за единно плащане на площ е близо 306 млн. евро. За зелени плащания са предвидени над 237 млн. евро, а младите фермери ще си поделят повече от 3,7 млн. евро.
Заявления се приемат и по схемите за подпомагане на млечни и месодайни крави, овце и кози майки, биволи, плодове, зеленчуци и протеинови култури, както и по агроекологичните мерки от Програмата за развитие на селските райони. Подробен списък на схемите, по които може да се кандидатства, може да бъде намерен на сайта на Фонда.