СамокоВест

Започна покупко-продажбата на млечни квоти за кампания 2014-2015

 Breaking News

Започна покупко-продажбата на млечни квоти за кампания 2014-2015

Започна покупко-продажбата на млечни квоти за кампания 2014-2015
август 01
14:46 2014

mlyakoНа 1 август Държавен фонд „Земеделие” отвори процедурата за покупко-продажба на индивидуалните квоти за производителите на краве мляко, т.нар. „Квотна борса”. Тя се прилага за шеста поредна година в България, като се запазва фиксираната цена за покупко-продажба от 0,01 лева за килограм мляко за доставки и 0,01 лева за килограм мляко за директни продажби, определена със заповед на министъра на земеделието и храните.
Млекопроизводителите, които искат да купят индивидуална квота могат да подават заявления от 1 до 25 август 2014 г. Документите ще се приемат в областните дирекции на Фонд „Земеделие” по адресна регистрация на физическите лица и по адрес на търговска регистрация на юридическите лица.
Покупко-продажбата на млечни квоти е част от квотната система, въведена в страните – членки на Европейския съюз. Целта й е да постигне оптимален баланс между търсенето и предлагането на мляко и млечни продукти. Квотната борса позволява на млекопроизводителите, които не могат да реализират част от квотите си, да ги продадат на други производители на краве мляко, които имат нужда от тях, за да разширят дейността си на пазара. Ролята на Фонд „Земеделие” е да бъде посредник в процеса на покупко-продажбата на млечни квоти.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...