СамокоВест

Запознават европосланиците за състоянието на яз. Бели Искър в отворено писмо

 Breaking News

Запознават европосланиците за състоянието на яз. Бели Искър в отворено писмо

Запознават европосланиците за състоянието на яз. Бели Искър в отворено писмо
ноември 28
15:10 2017

Националният комитет за подобряване водоснабдяването на България  и Общественият инициативен комитет за неотложен ремонт на стената на язовир Бели Искър  дадоха пресконференция за „Истината за язовир Бели Искър”. Участие взе и кметът на Община Самоков Владимир Георгиев.

На пресконференцията бе раздадено отворено писмо на Националния комитет за подобряване водоснабдяването на България. Запазваме си правото при необходимост да информираме и потърсим съдействието на посланика на Френската Република и да бъдат запознати със случая с язовир Бели Искър посланиците на страните-членки на Европейския съюз, а чрез тях Европейският парламент и Европейската комисия по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, се казва в писмото.

До 20 декември да бъде издадена заповед за свикване на експертен съвет, който да приеме един от двата варианта, разработени от „ЕЖИС България”, с оглед до 20 февруари следващата година да бъдат разработени условията за избор на изпълнител на обекта, каза инж. Ганчо Хитров, председател на НКПВБ. В същия срок ще поискат среща с кмета на София и министъра на регионалното развитие, преди да пристъпят към крайните мерки.

На пресконференцията кметът Владимир Георгиев заяви, че алармират да се предприемат необходимите мерки. „Мерки, не само за стената на язовир Бели Искър, но и за изграждане на една система, която да предупреждава всички тези населени места и това трябва да се случи в поречието на цялата река“, каза той.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Това за шефа на РПУ-та - е чиста шега.Искахме да видим дали носи на майтап.Истината...

Начело със Бато, в сърцата със Тато потъваме дружно в червеното...

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...