СамокоВест

Закопчаха Трайчо Василев-Пиже за кражба на коне

Споделете ни в

Във вечерните часове на 25 януари, в близост до разклона за Дупница, автопатрул на РУП- Самоков подал сигнал за спиране на микробус, движещ се без включени светлини. Водачът не се подчинил на полицейското разпореждане, ускорил и в опита си за бягство опитал да блъсне служебния автомобил. При последвалото преследване микробусът навлязъл по черен път в циганската махала на града и успял да се укрие.
В същото време, около 21 часа,  в районното управление позвънил жител на с. Доспей, който съобщил, че от обор в землището на с. Клисура са му откраднати три кобили. Веднага след получаването на сигнала полицейските служители предприели незабавни заградителни действия, в които се включили и техни колеги от съседни районни управления. Микробусът бил намерен изоставен в махалата без животни в него. В хода на предприетите оперативни и процесуално-следствени действия криминалистите разкрили крадеца Трайчо Василев – Пиже. Злополучният кандидат-общински съветник от листата на ДПС стана национално известен с побоя си над екип на Нова телевизия. Името му се спряга и с Незаконното Енерго в циганската махала на Самоков.

Криминално проявеният и осъждан мъж е задържан за срок до 24 часа. След активни издирвателни действия, в стая на необитаема къща в махалата, полицейските служители намерили и откраднатите три кобили.
На база събраните доказателства за виновността му Трайчо Василев е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 195, ал.1 от НК и с постановление на наблюдаващия прокурор му е наложена 72 часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

One thought on “Закопчаха Трайчо Василев-Пиже за кражба на коне

  1. Това е един от аверите на бат Сали. Но и той в момента е с присъда и не е могъл да му се притече на помощ. Интересно, тия отдавна компрометирани люде, дали ще имат нахалството и безочието да се кандидатират пак на местните избори. На тях нищо не им пречи, но дано закона ги ограничи!

Comments are closed.