СамокоВест

Задържаха ало-измамници рецидивисти в Самоков

Споделете ни в

Полицията задържа телефонни измамници в Самоков. Те са разкрити непосредствено след като взели парите на възрастна пенсионерка.

Сигнал за извършената измама е получен в полицията на 8 август, следобед, когато 80-годишна жителка на самоковското с. Доспей се оплакала в полицейското управление, че по-рано през деня е била подведена по схемата „съдействие на органите на реда срещу телефонни измамници“.

Възрастната жена изпълнила заръките на човек, представил се по телефона като полицейски инспектор и оставила закачена на дворната врата на имота си торбичка със 780 лв. в банкноти по 10 лв.

По случая било образувано досъдебно производство. В резултат на предприетите незабавни действия криминалистите скоро установили участниците в измамата и задържали 38-годишния Ю.И. и 35-годишния Б. И. от Самоков, криминално проявени и осъждани.

Изяснено е, че при изпълнението на престъпния сценарий двамата се придвижвали с лек автомобил „БМВ 318И“, предоставен им от 27-годишния Ш.Д., също от Самоков, и той криминално проявен и осъждан.

Тримата са задържани за срок до 24 часа. У тях е намерена и иззета сумата, дадена от жената, както и три мобилни телефона. Извършени са необходимите процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура – Самоков. Продължава работата за пълното документиране на случая.