СамокоВест

Четирима студенти загинаха. Едното от момичетата е самоковката Силвия.

Споделете ни в
katastrofa 4aq
Снимка: Блиц

Четиримата загинали младежи при тежката катастрофа на пътя Бачково – Асеновград са били студенти, които са се прибирали от студентския празник, който отпразнували е Родопите. Всичките били студенти в Пловдив. Фаталният инцидент е станал след последния тунел в посока Асеновград.

Очевидец на инцидента разказва, как колата прелетяла над мантинелата. Причината за катастрофата най-вероятно е несъобразена скорост и хлъзгавата настилка в района заради обилния снеговалеж. На мястото на инцидента няколко часа имаше аварийно-спасителен екип на „Гражданска защита”, полиция и пожарна. Неофициално източници от разследването твърдят, че липсва спирачен път. Автомобилът е минал през дърветата и се е преобърнал по таван в река Чая. Съдебните медици ще разследват дали смъртта е настъпила след удавяне, или от тежкия удар.

Стоян Генов от Пловдив е шофьорът и собственик на БМВ-то ковчег, в което загинаха двете момчета и двете момичета. Деяна Георгиева и Илиан Митев са имената на другите двама пловдивчани, девойката от Самоков се казва Силвия Андонова.

Това е вторият тежък инцидент в района за последната седмица. На 4 декември на пътя между Пловдив и Пазарджик загинаха три момчета на 23-годишна възраст.