СамокоВест

Електронни билети срещу незаконната сеч в общинските гори

Споделете ни в

gora sech brakonieri plastina nug dag gorskoОбщина Самоков е сред първите, които въвеждат системата Дистанционно предаване и отчитане на превозни билети при транспортиране на дървесина. Системата бе представена в сградата на Общинското лесничейство. С въвеждането се гарантира пълно проследяване на движението на дървения материал в реално време и се елиминира вероятността за повторно използване на превозен билет. Тя ще стартира в началото на идващата 2015 година.
С електронния превозен билет се дават всички необходими данни за дървесината – кога се товари, за къде пътува, с какъв камион, какъв асортимент и вид е, за коя фирма се вози. Оставя и електронна следа в сървъра. Не може да се изтрие и манипулира. Във фирмата, създала продукта, остават същите данни, които се архивират. Всички контролни органи също получават нужната информация. Това ще даде възможност на Общинска администрация, както и на Изпълнителна агенция по горите да проследява и контролира добива на дървесина.

One thought on “Електронни билети срещу незаконната сеч в общинските гори

  1. Както забелязвам тази информация се повтаря папагалски по самоковските медии. От кметския тв канал „Рила“ по-скоро стана ясно, че градоначалникът се представи пред местните казионни глашатаи /наричани по инерция журналисти/с променен фасон – засякъл е брада. Очевидно Чумерко се впуска в предизборна надпревара със променен фасон.

Comments are closed.