СамокоВест

Евгений Дайнов: ГЕРБ са проблемът, те не могат да бъдат решението

Споделете ни в

 

Ако се направи правителство, подкрепено широко, с експерти и със задачата да свърши 5 – 10 неща, то неговият живот ще е поне една година, смята политологът Евгений Дайнов. Той коментира, че не се причислява към тези, които прогнозират нови избори още наесен. ”Много е добре, че са само четири партии в парламента. Това никога не се е случвало, единствено пред 1990 г. във Великото народно събрание, което ни показва пак колко са преломни времената”, каза проф. Дайнов пред кореспондента на БГНЕС в Бургас. Политологът смята, че коалиционно или партийно правителство няма да има обществено доверие и ще бъде “пометено”. “ГЕРБ нямат работа в едно такова правителство. Отделни, читави хора от ГЕРБ, ако решат и бъдат приети от останалите нещо полезно да свършат – ОК. Но ГЕРБ са проблемът, те не могат да бъдат решението”, смята Дайнов. Според него лидерът на БСП Сергей Станишев прави всичко възможно, за да иззбегне коалиционно правителство. Коалиционно управление означава всички неща, които дразнят хората – разпределение на министерски постове, на държавни длъжности и така нататък. Такова правителство ще бъде изметено за една седмица, коментира Дайнов.

Политологът, чието име в продължение на повече от 20 години винаги се е свързвало с десницата, казва, че не му е тъжно, че този парламент ще е без автентична десница. ”В последните 10 г. сините партии отказаха да влязат в 21 в. Сега лечението ще е болезнено, но оздравително”, казва Евгений Дайнов. Според него в новата десница трябва да влезе поколението, което наближава 40 г. То има политически опит, но не е обременено с деветдесетарски биографии. Дайнов изброява и възможните лица: Христо Панчугов, Кирил Аврамов, Радан Кънев…“Още 20 такива човека и ето една съвършено читава, модерна синя партия. Защото тези, които “умряха”, бяха много архаични, те бяха музейни експонати, пушки – кремъклийки”, казва Евгений Дайнов.

One thought on “Евгений Дайнов: ГЕРБ са проблемът, те не могат да бъдат решението

  1. Ако сменим името на България, то това промяна ли е ? Гласувайки за СДС все едно гласувам за поредната нова дясна партия или „идея“. На Костов не му харесвало СДС, на Софиянски не му харесвал Костов и т.н. На два милиона българи не им харесва България, и те „гласуваха“ като я напуснаха. Степента на цивилизованост господа , е в това да се научим да се понасяме и променяме. Няма смисъл от нови партии, както няма смисъл от ново име на България. Върнете се и дайте нещо от себе си, за да се завърнат избягалите от Вас.

Comments are closed.