СамокоВест

Дупница и Кюстендил на бунт срещу избора на Бат Сали за депутат

Споделете ни в

aleksandar metodiev saliДупница и Кюстендил скочиха срещу евентуалния избор на Александър Методиев – Бат Сали за народен представител от област Кюстендил. Самоковецът от ромски произход оглавява листата на ДПС в региона. Информацията, че ДПС ще има депутат от областта е неофициална, но се очаква да бъде потвърдена от ЦИК. Партията на Доган-Местан има 864 гласа в региона, но преразпределяне на гласовете от чужбина ще направи  Бат Сали депутат от 10-ти МИР.
Протестът на Дупница и Кюстендил е именно срещу вписването в избирателния им район на гласовете от чужбина. Както е известно, благодарение на гласоподавателите от Турция, ДПС печели 47,5% от тях.
Идеята за протеста се зароди във Фейсбук, но беше организационно подкрепена от местната структура на ГЕРБ в Дупница. Кметът на Кюстендил Петър Паунов също изрази възмущението си на личната си страница в мрежата.
„Приемете обръщение от гражданин и кмет на един БЪЛГАРСКИ град. Град известен като града на Майстора и Стоян Венев, като града на Асен Василев и Марин Големинов, като града на дядо Ильо Марков и Димитър Пешев. Град под небесното покровителство на Свети Иван Рилски и Свети Йоаким Осоговски, с хилядолетна история и с граждани изпълнени с ВЯРА в доброто. Напомням – БЪЛГАРСКИ град. Защо решихте, че тук ще изпратите за депутат човек с прякор Бат Сали- същият изпроводен ни от партия чиито избиратели във всички репортажи на БЪЛГАРСКИТЕ медии не искаха или не можеха да говорят на БЪЛГАРСКИ език. Горд съм, че тази партия тук(въпреки бруталното купуване на гласове) остана на 8-мо място с „огромните“ 1.47(едно цяло и четиридесет и седем стотни) процента. И вие пак решихте, че ще ни изпратите за депутат Бат Сали. Смятате ли, че ще оставим да наказвате един БЪЛГАРСКИ град само заради отказа му да си продаде ИСТОРИЯТА и ВЯРАТА? СБЪРКАХТЕ! Нито града на МАЙСТОРА ще превърнете в града на Бат Сали, нито БЪЛГАРИЯ от страната на Свети Свети Кирил и Методий и страната на Васил Левски ще превърнете в страната на сараите, „Ментата“ и простащината. Никой не е недосегаем от БОГ и от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД” е написал в профила си във Фейсбук Петър Паунов.
В ефира на bTV кметът на Кюстендил категорично заяви, че няма да допусне „подобно оскверняване”.
По същата схема – чрез преразпределение на гласовете от чужбина, ДПС спечели един мандат в Софийска област при миналите парламентарни избори – май 2013 година. Тогава в 42-то Народно събрание от листата на партията влезе водачът – Емил Иванов. А след като екс премиерът Орешарски го назначи за Областен управител на Софийска област, на негово място в Парламента седна вторият в листата Александър Методиев. От този момент започна депутатската кариера на Бат Сали. Види се самоковецът от ромски произход се е провидял на ДПС лидерите като незаменим законотворец, защото при последните избори той бе издигнат от два избирателни района. Александър Методиев оглави листата на ДПС в Кюстендил и бе поставен на втора позиция в тази от Софийска област.
Показателно и при тези избори е как партията на Доган-Местан печели позиции в региони, където никога не е имала представителство. За този резултат сигурно допринася и апатията, и ниската избирателна активност на останалите гласоподаватели.
Но това, което безусловно и незабавно трябва да се направи е промяна в законодателството, така че съдбините на държавата да се решават от живущите в нея и безкомпромисен контрол по изпълнението му! Крайно време е, след четвърт век, и у нас да сработи основният признак на демокрацията – този за Върховенството на Закона!
В противен случай не само „Градът на МАЙСТОРА ще се превърне в града на Бат Сали”, но и цяла „БЪЛГАРИЯ, страната на Свети Свети Кирил и Методий и страната на Васил Левски, ще се превърне в страната на сараите, „Ментата“ и простащината!”