СамокоВест

Димитър Делчев: Реформаторският блок е против увеличаване на общата данъчна тежест

 Breaking News

Димитър Делчев: Реформаторският блок е против увеличаване на общата данъчна тежест

Димитър Делчев: Реформаторският блок е против увеличаване на общата данъчна тежест
септември 18
11:54 2015

dimitar delchevРеформаторският блок няма да подкрепи решение, увеличаващо общата данъчна тежест. РБ е против увеличаване на данъците.
Това заяви пред радио К2 Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента.
Според думите му предложението за 2% данък, който да отива за общините, може да бъде обмислено, само ако е за сметка на друг данък или облекчение и това няма да повиши разходите за бизнеса. В програмната ни декларация с ГЕРБ е записано, че няма да бъдат увеличавани данъци и РБ винаги е коректив, когато се правят опити за нарушаване на това споразумение, каза още Делчев.
На въпрос за решението на ЦИК за единна номерация на партиите, регистрирани на национално ниво, Делчев заяви, че Реформаторският блок е твърдо против. Това е нарушение на закона, където е записано, че номерата се теглят в ОИК, следователно се падат различни, обясни той. Делчев категоризира това решение като опит за подмяна на вида кампания. Според думите му ще се даде възможност на някои партии да рекламират номер, а не личности, каквато всъщност е идеята на местната кампания. Трябва да се чуят решенията на местните проблеми от самите кандидати, за да преценят хората кой е най-добрият, а не да се гласува за номер, добави депутатът.
На въпрос за бежанската криза Делчев каза, че най-важна е сигурността на българските граждани и това трябва да бъде целта на МВР и Министерството на отбраната. Трябва да се прави внимателна проверка и да има разграничаване на истинските бежанци от хората, които идват с други
цели, допълни той.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...

Кой обслужи измисления протест?: 1. Кмета Георгиев. Представил се пред самоковските лумпени с...

Шефа на самоковската полиция- рельовеца Попов, носеше ли си шишето-половинка, без което не ходи на...