СамокоВест

Димитър Делчев: Почти половината от престъпленията против собствеността са извършени от рецидивисти

 Breaking News

Димитър Делчев: Почти половината от престъпленията против собствеността са извършени от рецидивисти

Димитър Делчев: Почти половината от престъпленията против собствеността са извършени от рецидивисти
март 16
17:32 2016

dimitar delchevПочти 50% от престъпленията против собствеността са извършени от рецидивисти, а за 1/4 от всички осъдени през 2014 година присъдата не е първа. Това коментира пред журналисти в парламента по повод излъчените репортажи по бТВ за осъдени лица, които отново нарушават закона, Димитър Делчев, народен представител  от Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента.
За 4 500 от 10 500 осъдени за посегателства срещу собствеността това не е първа присъда. Това са престъпления като кражба, грабеж, измама, изнудване, уточни депутатът. Според Делчев реформата в МВР трябва да осигури повече полицаи на терен, с което да се осигури сигурността на гражданите. Важно е да се работи и за отстраняване на причините за извършването на престъпления и за това е необходимо всички органи в държавата да работят в тази посока, да не се правят промени на парче, каза той.
Тези данни правят очевидна необходимостта от нова наказателна политика, която да адаптира наказанията, така че да повлияят по положителен начин, за да не извършват престъпления и да не се превръщат в рецидивисти, каза той.
Относно реформата в МВР Делчев каза, че оптимизирането на разходите за администрация и пренасочването на средства за служителите на терен трябва да бъде приоритет, така че да се постигне по-добра мотивация и модернизиране на оборудването на полицаите.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...