СамокоВест
Димитър Делчев

Димитър Делчев: Няма да правим коалиция с модела КОЙ!

Споделете ни в
Димитър Делчев
Димитър Делчев

Димитър Делчев, член на Изпълнителния съвет на “Движение България на гражданите” и народен представител в 43-то Народно събрание от Реформаторския блок, бе гост на Георги Любенов в неделния сутрешен блок на БНТ.
Делчев е един от най-младите народни представители в 43-то Народно събрание, но това не му пречи да има голям опит в различни сфери. Освен че е юрист с повече от 7 години практика и той е и председател на Сдружение за международни състезания по право, което подготвя студенти за участие в международни състезания по решаване на казуси. Един от отборите тази година спечели изключително престижната световна награда Dillard.
На въпрос на водещия за евентуално коалиционно управление, Делчев заяви,че ако в следващите 6 месеца няма правителство, това ще доведе до драматични последици за всички и освен това ще означава нов провал за ГЕРБ в опитите му да състави правителство. Според младия политик трябва да се загърбят някои лични пристрастия и да има по-държавническо мислене, за да бъде съставен качествен кабинет, който да извърши така необходимите реформи. Той допълни още, че управление „на всяка цена“ би било възможно най-безотговорното поведение на която и да било политическа партия. Ние, от Реформаторския блок, не сме готови да правим коалиция с ДПС, с псевдонационалистически и популистки партии като Атака и други политически субекти, които са за поддържане на статуквото и запазване на модела КОЙ.
На въпроса за заплатите на народните представители, Делчев коментира: „Все още не знам каква е заплатата на народния представител, защото не започнах да се занимавам с политика, за да забогатявам. Моята кауза е да се боря за промяна на всичко това, което пречи на българите да живеем нормално.“