СамокоВест

Димитър Делчев вещае безпътица, ако не се приеме антикорупционния закон

 Breaking News

Димитър Делчев вещае безпътица, ако не се приеме антикорупционния закон

Димитър Делчев вещае безпътица, ако не се приеме антикорупционния закон
юни 01
18:09 2016

Без антикорупционен закон ни очаква унищожителен доклад от Европейската комисия и безпътица. Това каза на брифинг в Самоков народният представител за Софийска област от Реформаторския блок  Димитър Делчев. Делчев е секретар на парламентарната група на блока. Приемането на Закона за борба с корупцията по високите етажи на властта беше основна тема на разговор със зам.-генералния секретар  на Европейската комисия, която е у нас заради мониторинговия доклад по вътрешен ред и сигурност и беше категорична, че България трябва да приеме този закон, ако иска да бъде пълноправен партньор в ЕС, посочи още депутатът.

И след срещите с ЕК, и след срещите с хората, които не говорят само за бедност, а и за корупцията като източник на бедността  за нас приемането на Закона за борба с корупцията е основен приоритет, допълни Делчев.

Относно промените в Изборния кодекс, внесени с подписите на управляващото мнозинство, народният представител заяви, че той дава възможност за разкриване на до 35 секции по предложение на дипломатическите консулства и представителства и българските организации зад граница. Този брой ще засегне единствено Турция, но ще осигури възможност за по-добър контрол от страна на държавата при провеждането на изборите там, каза още той.

В отговор на журналистически въпрос за бъдещето на РБ и обща президентска кандидатура Делчев заяви, че по места всички партии, включително и ДСБ, работят добре заедно и даде пример със Самоков. Според думите му издигането на кандидатурата за президент на Плевнелиев, и някои други политически ходове на Кънев вредят на РБ. „Ще приветстваме всеки опит и инициатива, която води до обединението на партиите в РБ зад общи идеи и цели, но не по този начин.“ каза Делчев

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Има и друга мода-режат здрави органи-жлъчки, уж хернии и т.н. А един тарикат праща при...

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...