СамокоВест

Детска танцова формация Детелинки с втора награда от „Я тропнете, да тропнем“

Споделете ни в

detska gradina detelina samokov10Областният управител на Софийска област връчи пет награди на участници във Второто фолклорно надиграване, организирано от Международна програма Приятели на България. В словото си за откриването на фолклорното надиграване Росица Иванова отбеляза, че то събира хора с различни професии и интереси, но те, в навечерието на Националния празник на България Трети март, са обединени от любовта си към народните музика и танци – най-българското, което пазим и до днес.
За най-добро изпълнение на група от Софийска област в категория под 16 години втора награда получи Детска танцова формация „Детелинки“ – Самоков. Чаровните танцьори са възпитаници на ПГ „Константин Фотинов“. Хореографията също е дело на ученици на гимназията – единадесетокласничките Танита Соколова и Лилия Вукадинова.
Във второто поредно издание на „Я тропнете, да тропнем“ участваха 31 любителски танцови състави от цялата страна. Те бяха оценявани от жури с председател Асен Попов – Главен художествен ръководител на специалност „Български танци” в Национално училище за танцово изкуство – София, Арт директор и главен хореограф на Ансамбъл „Чинари”.