СамокоВест

Движение България на гражданите” няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС при никакви обстоятелства

Споделете ни в

“Движение България на гражданите” ще работи за победа на предстоящите парламентарни избори като предложи алтернативен модел за управление, който изключва възможността за коалиция с ГЕРБ, БСП или ДПС и след провеждането на вота. Изправяме се срещу този партиен картел и при никакви обстоятелства няма да участваме в коалиционно правителство с тях.” – това заяви председателят на партията Меглена Кунева. Председателят на Движението отново обяви, че ръководствата на ГЕРБ, БСП и ДПС са “партиен картел, който управлява страната” и срещу когото ще работи “България на гражданите”. “Преди месец ГЕРБ, БСП и ДПС сформираха Тройна коалиция при избора на новия състав на Висшия съдебен съвет. Зад гърба на гражданите те се договориха и отложиха реформата в съдебната система. Този избор лиши БСП и ДПС от моралното основание да се наричат алтернатива на ГЕРБ”, каза Кунева и допълни: “Не вярвам на г-н Борисов, че няма да се коалира с БСП или ДПС, защото той вече го направи. Нямам им доверие!”
С изявлението си, че „Движение България на гражданите” няма  да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС при никакви обстоятелства, лидерът на движението внася нов акцент в бъдещите политически и коалиционни партньорства. На срещата си със самоковските граждани Меглена Кунева изключи от предстоящите си планове и партиите от автентичната десница – СДС и ДСБ. Промяната в позицията на партията създава обективни възможности пред страната ни за икономическо развитие и възстановяване на европейските й приоритети. След 22 мъчителни години на преход най-сетне стана кристално ясно, че единственият шанс на България е в обединените усилия на десните политически формации. Това е реалната предпоставка за съживяване на производството, туризма, търговията и услугите, и за възраждане на българското земеделие, каквито са приоритетите и на новата политическа партия „България на гражданите”. В икономическата програма на партията на преден план са изведени развитието на малкия и среден бизнес и възраждане на българското земеделие, базирани на традициите и ресурсите на страната ни, и са разработени конкретни мерки за постигане на поставените цели. А само чрез развитие на устойчива и конкурентна икономика, съживяване на потреблението и подобряване стандарта на живот на гражданите България може да заеме достойно място в европейското семейство. На основание идентичните позиции по основните приоритети, избирателите, които вярват в свободата като основна политическа ценност, очакват лидерите от десния политически спектър да преодолеят личните си противоречия и обиди, и да потърсят единение за спасението на държавата. Същите тези избиратели, които изповядват ценностите на свободната пазарна икономика, на частното предприемачество, на лоялната конкуренция, на свободата на словото и мисълта, на независимостта на съдебната система, се уповават на духовността на политическите ни мъже и жени. Вярват, че партийните лидери съзнават, че текат последните часове и минути, в които да заложат на верния път – да подчинят действията си на истински стойностната цел и смисъл на живота си – да изправят България на крака. Надават се, че това ще се случи, защото голямата част от младите и образовани българи припознават в десните политически организации и в „Движение България на гражданите”, като една от тях, своя политически избор.

 

 

2 thoughts on “Движение България на гражданите” няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС при никакви обстоятелства

  1. Докога ще продължавате да търпите вече 68 години Комунисти и Милиционери да се Гаврят с Децата и Възрастните ви родители.

    Не разбрахте ли че Комуниста не е дошъл на власт с избори, той дойде с Оръжие, Преврат и Руски Танкове и може да се свали само и единствено с Българско Оръжие и Кървава Революция.

    ЗАПОМНЕТЕ:

    – НЯМА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗРОДИ

    – НЯМА ДА РАБОТИТЕ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗРОДИ

    – НЯМА ДА ПОДАВАТЕ ДАНЪЧНИ ДЕКЛАРАЦИИ И ДА ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗРОДИ

    – НЯМА ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ АКТОВЕТЕ И РЕШЕНИЯТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА, ЗАКОНОДАТЕЛНАТА И СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ПОДЧИНЕНА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗРОДИ.

    – НЯМА ДА СЕ ПОДЧИНЯВАТЕ НА РЕПРЕСИВНИЯ МИЛИЦИОНЕРСКИ АПАРАТ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗРОДИ.

    Смърт на Комунизма

    Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти.

    Само до стената !!!

  2. Дори непредубедените избиратели виждат, че основаната през лятото „България на гражданите” е бебе, тънещо в лукс. Партията разполага с лъскав офис в центъра на София. Има си администрация, активистите й всекидневно обикалят страната.

    Формацията е и със запазено място в най-тиражните всекидневници. През ден “Труд” и “24 часа” й посвещават водещи материали, във всеки брой я отразяват с новина, а поне веднъж в месеца една страница е отредена за интервюта с основните лица на партията. Всичко това коства много пари. Нови партии в България се появяват често, но малко от тях – със златен биберон в уста.Чрез различни донорски организации САЩ са налели 20 млн. лв. в политическия проект на Кунева. Цифрата може и да не е точна. Но отчетите на неправителствени сдружения показват, че златният биберон наистина е Made in USA. Може би неслучайно председател на инициативния комитет, издигнал бившата еврокомисарска за президент, е авторът на филма „Писмо до Америка” Иглика Трифонова.

    Кунева е член на Управителния съвет на Българско училище за политика. Това е неправителствена организация, която двукратно в последните години печели средства за една и съща дейност – изграждане на млади политически лидери чрез проекти, озаглавени със словесни абракадабри. Единият се казва „Свързване на експертността на гражданското общество, бизнеса, изследователи и млади политически лидери”, другият – „Липсващата връзка: от стратегически документи към политическо действие”.
    През 2010 г. „училището“ взема 295 000 лв. с едната абракадабра, които трябва да изхарчи до 2012 г. Сега, пак за 2 години, то печели 578 000 лв. Това, че за един и същи период сумата е нараснала почти двойно може да се обясни с факта, че през 2010-та госпожата все още няма партия, докато сега вече има и нуждите й са по-големи. Ще допълним и че донор и в двата случая е фондация„„Америка за България”.

    Бащата на повечето структури на Куневата политическа формация в страната е Даниел Вълчев. Освен с политическо строителство, бившият министър на образованието се изявява и с активност в „гражданския сектор”. Той е шеф на Център за правни инициативи – неправителствена организация, която миналата година спечели 368 000 лв., за да изършва „наблюдение, анализ и оценка на развитието на правния ред в България”. И неин донор пак е „Америка за България”.

    Един от секретарите на партията пък е Йонко Грозев, който е председател на настоятелството на фондация „Риск монитор”. През март тя спечели 150 000 лв. за изграждане на административен капацитет на Специализираната прокуратура. Отделно „Америка за България” също проявява щедрост към нея.
    Впрочем въпросната „Америка за България” е благосклонна да дава пари дори и на периферните активисти на партията.
    Твърде интересни напоследък са и заниманията на „Отворено общество”. Фондацията на американеца от унгарски произход Джордж Сорос се зае с несвойствените задачи да проучва електоралните нагласи.
    През септември институтът „установи”, че ДПС вече не е трета политическа сила. Не щеш ли, оказа се, че това е тъкмо току-що основаната „България на гражданите” и нейният рейтинг бил почти двойно по-голям от този на Догановата партия.

    Подобна категоричност досега не е проявила нито една утвърдена социологическа агенция. Напротив, всички твърдят, че формацията на Кунева има сериозни шансове за парламента, но към момента й дават проценти, равни с тези на ДПС или по-ниски.
    Очевидно е, че САЩ, благодарение на кадифената ръкавица на донорските си организации у нас, се грижат не само за материалната стабилност на Куневите граждани, но и следят те да бъдат обградени с подобаващо внимание. И най-вече избирателите да бъдат упорито убеждавани, че правителството на ГЕРБ има алтернатива и тя е точно тази партия.
    Но защо Вашингтон инвестира в Кунева? Американците инвестираха и в Борисов, но той, управлявайки еднолично, си позволи свои игри. Все повече обаче става ясно, че управлението у нас в следващия мандат ще е коалиционно. И САЩ в момента се стремят да инвестират в единия от най-вероятните участници. Мъчат се да подредят изгодна за тях коалиция. Това е тактика, прилагана от всяка мощна държава спрямо друга страна, в която има интерес.

    Американската позиция бе потвърдена два пъти досега в ключови моменти. „Мисля, че Меглена Кунева ще бъде много добър президент”, заяви бившият посланик Джеймс Пардю непосредствено преди изборите през есента. „На България й е необходима една нова десница”, подхвърли след тях Алекс Алексиев, човек на ЦРУ. И Кунева тръгна да я прави.

    А както знаем, тя обича да постига целта си. Нека припомним подробностите за това как точно е станала европейски комисар, станал ни известен от разсекретените грами на „Уикилийкс”. Сергей Станишев лансирал Ирина Бокова, но Кунева отишла на крака при посланик Байърли и му поискала съдействие. Разказала му за невероятните години на следването си в Джорджтаун, почти се разплакала, потъвайки в мили спомени. Байърли заключил, че в нейно лице американците имат съюзник.
    Автор : Илияна Христова

Comments are closed.