СамокоВест

Две от четири земетресения разлюляха Самоков вчера

 Breaking News

Две от четири земетресения разлюляха Самоков вчера

Две от четири земетресения разлюляха Самоков вчера
април 20
11:06 2014

zemetresenieЧетири земетресения са разлюляли територията на България през последното денонощие, сочат данните на Националният институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Към момента няма данни някой от трусовете да е ранил хора или да е причинил материални щети. Последният трус е регистриран в 2.39 ч., северно от Първомай, Пловдивско. Магнитудът му е 2,6 по скалата на Рихтер. Особеното при това земетресение е, че разместванията не са били под земята, а то е било повърхностно.
Най-силното от четирите земетресения бе регистрирано малко след 19 ч. снощи. Епицентърът му е в непосредствена близост до днешното земетресение край Първомай, но е в по-голяма близост до Чирпан. Магнитудът му е 3,1 по скалата на Рихтер, а епицентърът е северно от Първомай, северно от Пловдив. Дълбочината му е 8 км.
По-рано вчера , югозападно от Самоков, са отчетени други две земетресения. Първото е регистрирано в 12.42 ч. То е с магнитуд 2 по скалата на Рихтер, дълбочината му е 13 км, а епицентърът – 33 км югоизточно от София.
Второто е отчетено в 18 ч. 21 мин. в непосредствена близост до първото – на 34 км югоизточно от София. Магнитудът на следобедния трус е 2,5 по скалата на Рихтер, а дълбочината – 14 км.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...