СамокоВест

Данъчните започват масови проверки в зимните курорти

 Breaking News

Данъчните започват масови проверки в зимните курорти

Данъчните започват масови проверки в зимните курорти
януари 05
19:46 2017

Масови данъчни проверки започват в зимните курорти, предупреждават от Националната агенция за приходите. Съвместно с екипи на МВР данъчните ще извършват скрити и явни наблюдения в търговските обекти в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други места, привличащи туристи през зимата.

Още от началото на годината данъчните и полицията са започнали проверки за отчитане на оборотите в търговските обекти в зимните курорти.

В кампанията участва и звеното за фискален контрол, което освен движението на рискови стоки проверява и ползването на служебни автомобили за лични нужди.

По време на зимната кампания от НАП ще изследват и имущественото състояние на физически лица – собственици или управители на фирми с обекти в зимните курорти, допълват от приходната агенция.

На постоянно наблюдение са подложени също борсите и тържищата, които са в близост до курортите.

Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища да бъдат извършени минимум 15 000 проверки.

Зимната кампания е продължение на аналогичния подход, използван през лятото по Черноморието. Тогава за три месеца оборотите в летните курорти надхвърлиха 5 млрд. лв., броят на касовите апарати се увеличи с близо 10%, а приходите от ДДС нараснаха с близо 40 млн. лв.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

1 COMMENT Димитров Posted January 15, 2018 at 3:44 PM Г-жо Шехтова...

Г-н Коларов по същество е абсолютно прав-ГБС трябва да плати над 173 млн.лв.-толкова са щетите...

Публично обсъждане, или просто публично представяне? Такъв въпрос си зададох веднага след края на публичната...