СамокоВест

Граждани относно фекалните води в река Искър

 Breaking News

Граждани относно фекалните води в река Искър

Граждани относно фекалните води в река Искър
август 19
18:24 2016

Инж. Любчо Луков – един от участниците в репортажа на Нова телевизия, предостави в редакцията ни допълнителни данни относно аварията на канала за отпадни води на град Самоков. Данните инж. Луков е изпратил и на Нова телевизия, ВиК-София, МРРБ и МОСВ.

Публикуваме сигнала без съкращения и корекции:

На 15.т.м. взех участие в предаването на Нова Телевизия по казуса.Бих искал да кажа цялата истина по въпроса: Законово задължение на Басейнова дирекция-Плевен, РИОСВ-София, РЗИ-Софийска област, РЗИ-София-град и на 5-те щатни еколожки в Община Самоков е да се грижат за състоянието на река Искър в Самоковска община, в т.ч. и за това-водата в нея да бъде достатъчно чиста, тъй като през яз.Искър отива в чешмите на софиянци, а друга част-постъпва директно в тях-чрез питейните водовземания на р.Леви Искър /кота 1215 и кота 1442 /, от р.Черни Искър /кота 1275м/ и др. Никой от 4-те държавни институции не се е мярнал по самоковските реки, за да види състоянието им, а вместо това в уютните си климатизирани кабинети издават разрешителни за изграждане на нови ВЕЦ, които са забранени от закона-чл.118ж,ал.1, т.4 и т.5 от З-на за водите, поради това, че създават огромно гниене и заразяват питейните води за гр.София, а гл.архитект на Самоков-одобрява в разрез със закона проекти за тях и издава строителни разрешения. Издават и разрешителни за добив на инертни материали от реките, което също е забранено от закона-чл.1, ал.3 от З-на за подземните богатства.

Законово задължение на Община-Самоков и Районно полицейско управление-Самоков е да предотвратяват посегателства и умишлено запушване на каналите за отпадни води посредством поставянето в тях на стари юргани, дюшеци, черги и по какъвто и да е начин. Това деяние е умишлен саботаж, цели отравяне на софиянци и поставяне в лоша светлина на директора/началника/ на В и К-Самоков. Респективно то представлява умишлено разрушаване на общинска и държавна собственост и умишлено убийство на 2 млн. души.

Преди 20г. циганските махали бяха 7, сега сигурно вече са 15, но диаметърът на отпадния канал е същия, както преди 30г. Следователно още тогава Община-Самоков и МРРБ е трябвало да предвидят необходимостта от много по-голям диаметър на тръбите и охрана, за да се възпрепятствува умишленото им запушване.

Нарушаване на закона от страна на БКС-Самоков е създаването на нерегламентирано сметище на метри от р. Искър в района на аварията, боклуците от което бяха показани на 15-ти и 16-ти т.м. в емисиите на НТВ като вина на директора на В и К-Самоков. Има регламентирано сметище и БКС няма право да прави други сметища.

Какво е задължението на директора на В и К –Самоков : То е при сигнал за повреда във В и К системите, да разпореди извършването на необходимия ремонт. Това беше направено.

Тъй като бях участник в интервюто на мястото на аварията, въпрос на чест е да се каже цялата истина за нея, а не да се счита, че виновник за Ел-Ниньо, за ИДИЛ и за самоубийствата на делфините по Южното Черноморие е директора на В и К-Самоков, който между другото е компетентен, работлив и некорумпиран ! Лошото е , че е твърде скромен и не пожела да каже това, което казвам аз!“

С УВАЖЕНИЕ: инж.Любчо Луков-0888019399

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Браво на будните наши съграждани, решили да атакуват грабителската политика на управниците ни! Това,че сега...

Между другото, изпратих на Самоковест прекрасна статия за т.н. язовир Яденица за да я публикува,...

В края на 1979г. руснаците взривиха много мощна подземна ядрена бомба близо до иранската граница,...