СамокоВест

Георги Даскалов: ТЕ НИ ДАВАТ. ТЕ НИ ХРАНЯТ

Споделете ни в

Народът гласува както си иска. А властта и депутатите също гласуват както си искат. Е това е демокрацията по български. Три неща от последните дни.

Първо, тихомълком правителството в оставка назначи 104 чиновници в мисията в Брюксел. Самото председателство ще започне от 1 януари 2018, живот и здраве. Ама чиновниците се назначават сега. С български заплати, брюкселски заплати и командировъчни. Щото после се не знае, нали.

Второ, в четвъртък депутатите гласуваха партийната субсидия да остане 11 лева на глас. Това три седмици след референдума.
И трето, гледах премиера Борисов на нек`ъв пърформанс на КРИБ. До него – Кирил Домусчиев. И премиерът Борисов обясняваше как само предприемачите и бузинесманите могат да го разберат, понеже и те като него давали заплати и пенсии. Домусчиев кимаше одобрително.

Това е начин на мислене. Повреден.

ТЕ НИ ДАВАТ. ТЕ НИ ХРАНЯТ.

Всичко произлиза оттам. Властта и тези, дето държат бизнеса, смятат, че не ние всички заедно работим, за да увеличаваме благосъстоянието. А те работят и произвеждат, а ние само лапаме. Тоест, не ние, а матр`яла само лапа. И като е така, матр`яла не може да има претенции. Трябва да лапа и да си трае.

Това е сбъркана представа за устройството на обществото, ама е на въоръжение в цялата власт – икономическа, политическа и в администрацията.

Безнадеждно. Всичко това трябва да бъде изметено.

Мисля, че върхушката се е тотално откъснала от живота. И реже клона.

Лошото е, че се не вижда кой може да го направи. Щото и тия, дето са се приготвили на смяна, мислят по същия начин.

И дружно и ударно продължават с безобразията.

Безкраен и циничен карнавал.

Публикувано във фейсбук профила на Георги Даскалов