СамокоВест

Георги Даскалов: Изгрей, зора на свободата

 Breaking News

Георги Даскалов: Изгрей, зора на свободата

Георги Даскалов: Изгрей, зора на свободата
януари 07
12:32 2018

Познавам Ангел Джамбазки отдавна. Преди години водих една предизборна кампания в Самоков и кандидатът ни се класира на втори тур. ВМРО взе 1000 гласа в коалиция с Партията на жените на незабвенната Весела Драганова, което за Самоков си е постижение. И понеже тези 1000 гласа ми бяха важни, се обадих на Красимир Каракачанов с молба да ни ги прелеят, тъй като местният лидер се покри – не искаше да взима страна – имаше бизнес с общината и чакаше да види кой ще спечели.

Та се обадих на Красимир, а той вика – за Софийски окръг отговаря Ангел Джамбазки, обади му се и се разберете. Обадих се и понеже бях малко напрегнат, му държах малко по-остър тон, в смисъл – може ли да се криете, за комунистите ли сте и така нататък. Той не ми остана длъжен и макар накрая да се поуспокоихме и двамата, в крайна сметка не получихме тези гласове.

После се запознахме и лично и на един купон, като изпихме по едно-две, спонтанно решихме да изпеем химна на ВМРО, „Изгрей, зора на свободата“. Изкарахме първия куплет, припева, и като стигнахме „Юнаци смели пак развиха окървавени знамена“, Ангел засече, та се наложи да му подсказвам.

И му викам – Ангеле, к`ъв войвода си, бе, химна не можеш да изкараш докрай.

Ама после мисля си го научи.

После Каракачанов и Бареков се прегърнаха, влязоха в Европарламента и Ангел стана евродепутат.

И тия дни написал: Заявявам пълна и безусловна подкрепа за политиката на министър Neno Dimov, за усилията му да развива туризма в България, въпреки истериите на около двеста човека, работещи за чужди интереси, на заплата. Не приемам никакви доводи или мнения за Пирин и природата изобщо, от хора, които никога не са стъпвали там.

На което един от приятелите му написа като коментар – А Витоша кога? Планината тъне в разруха, голяма част от хижите са оставени. Имаме планина на 20 минути от домовете ни, ски пистите приличат на едно нищо. Плюс това сме принудени, ако искаме да качваме Черни връх, независимо дали от Златните или Алеко, да се качваме с колите, което е ужасно от екологична гледна точка, да не говорим, че и пътищата нагоре са разбити. Но всичко е точно….

Репликата като че ли обяснява целия казус с Банско. Патриотите изглеждат неестествено встрастени, което, ако се има предвид българската действителност, си е всъщност съвсем естествено.

Това едно.

Второ, Витоша и нейното ски настояще изглеждат умишлено убити, както например по времето на Костов съвършено съзнателно се потискаше появата на втори мобилен оператор.

С прозрачни цели.

Няма логика да се развива курорт на 150 км от София, пълнен предимно от софиянци, когато на 20-30 км от центъра на столицата има поне същите условия. И за повечето хора, за скиорите става дума, ще е възможно, ако на Витоша има писти и лифтове, през деня да карат, а вечер да си лягат в домашните легла.

Но българската логика не е като другите.

Изгрей, зора на свободата…

Публикувано на фейсбук страницата на Георги Даскалов 

Related Articles

1 Comment

  1. Георгиева
    Георгиева януари 08, 14:03

    Именно Иван Костов уволни тогавашния вътр. министър, за това, че срещу 15 млн. марки забави пускането на втори оператор.А защо те уволни тебе?Ти още се заблуждаваш, че си журналист?!Ако беше, щеше да знаеш защо ВМРО продаде на Алексей една камара свои имоти на безценица, в т.ч. и огромната сграда между двете платна на бул.“Овча купел“ веднага след пресечката му с „Цар Борис Трети“, на която гордо стои надписа „Лев Инс“? Знаеш ли как викат на такива-„Домишлярова-100-те долара !“Спри пиенето! Извади препис от нот. акт и го публикувай всички да видят цената…

    Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...